BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Borlands fremtid ligger i InfoNet

Under Borlands åttende utviklerkonferanse, skisserte Borland-direktør Delbert Yocam selskapets planer for fremtiden.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. juli 1997 - 16:05

- Borlands framtid ligger i å levere verktøy for å hjelpe kunder å bygge bedrifts-InfoNett for å aksessere og analysere informasjon og applikasjoner både innefor og utenfor konsernet, over intranett, ekstranett og Internett, sa Yocam i en tale under konferansen.

Som en del av dette nye fokuset, planlegger Borland å kombinere sine objektorienterte utviklingsverktøy, mellomvareteknologi og åpne arkitektur for å tillate konstruksjon av bedriftsinformasjonsnettverk, såkalte InfoNets.

Yocam betrakter at InfoNet er en "stor, stor" mulighet for Borland.

- Vi ser for oss at InfoNet vil bli en helt essensiell, kostnadseffektiv databehandlingsplattform for bedriftskunder i løpet av de neste tre årene, sier Yocam. Han legger til at Borlands nye InfoNet-strategi er en viktig utvidelse av firmaets Golden Gate-strategi som ble annonsert i 1996.

Yocam sier at grunnpillarene til InfoNet-arkitekturen inkluderer utviklingsutstyr for applikasjoner i konsernklassen, Java-web-integrasjon og rik informasjonsanalyse.

Borlands tilbud på dette området inkluderer ifølge TechWire firmaets nye Delphi 3, som inneholder flerdimensjonale analyseverktøy og som kom på markedet i mai. Borland tilbyr også Midas Multitier Distributed Application Service Suite og Entera kryss-plattform mellomvare for storskala, høyere-transaksjons og heterogene systemer. Andre nøkkelprodukter som er med på å danne grunnlaget for Borlands InfoNet-arkitektur, inkluderer IntraBuilder, C++ Builder for AS/400, samt JBuilder, Borlands Java-utviklingsverktøy.

På konferansen annonserte Yocam også at deres JBuilder vil bli tilgjengelig i butikken i løpet av dette kvartalet. Han fortalte samtidig at mens storparten av Borlands omsetning har kommet fra Delphi og Borlands C++ familie, så forventes det at en betydelig del av den fremtidige omsetningen vil komme fra JBuilderfamilien og fra IntraBuilder.

Borland og IBM har også annonsert et samarbeid om forskning og utvikling for å optimalisere utvilingen konserndekkende applikasjoner i Java gjennom bruk av JBuilder i IBMs San Francisco prosjekt. Som en del av denne felles utviklingsinnsatsen, jobber IBM og Borland sammen for å undersøke måter å forbedre Java-utviklingsprosessen gjennom en integrasjon av visuelle verktøy, Wizards og objektorienterte komponenter.

San Francisco er et objektorientert applikasjonsgrunnlag for effektiv utvikling av distribuerte, Internett-tilpassede konsernapplikasjoner for flere plattformer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.