BEDRIFTSTEKNOLOGI

Børs-stormen stilner

Uroen rundt teknologiaksjene på de amerikanske børsene de siste dagene har stilnet, etter at en rekke analytikere har uttalt seg i beroligende vendinger. De dårlige noteringene for Intel, Seagate og Cabeltron varsler ikke slutten på oppgangstidene.

Eirik Flaa
5. juni 1997 - 18:19

Den teknologitunge Nasdaq-børsen fikk en alvorlig knekk da flere store teknologiselskaper tonet ned forventningene til resultatet for andre halvår. Det hele startet med Intel på fredag. Over helga kom Seagate og Cabeltron med tilsvarende meldinger. Skvetne aktører lot seg engste og tolket meldingene som tegn på dyptgripende svakhet i hele markedet.

Nøkterne oppsummeringer fra anerkjente analytikere har skapt ro om det hele. Intels nye og svært så relative pessimisme forklares ved at selskapets produktportefølje er inne i en utskiftningsfase. Ekspertene mener det vil rette seg når selskapet får opp volumet på de nyeste brikkene.

Generelt sett forklares også nedgangen med at sommeren ikke er noe spesielt godt kvartal for bransjen, og at kontantrike studenter og nye innkjøpsbudsjetter hos bedriftenes IT-avdelinger hører høsten til, like sikkert som fargerike skoger og reiseklare trekkfugler.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.