RESULTATERFINANS

Børsen fredag: Boasson kjøpte på katastrofedag for IT

IT-indeksen falt for femte dag på rad fredag og fallet var kraftigere enn noensinne. Per A. Boasson holdt sitt løfte og kjøpte aksjer i PC-Systemer for 2,6 millioner kroner.

Eirik Flaa
19. des. 1997 - 18:33

Svake tall fra blant annet 3Com kombinert med illevarslende uttalelser fra et større amerikansk investeringsfond, sendte amerikanske IT-aksjer kraftig ned natt til fredag norsk tid. På Oslo Børs var reaksjonen kontant, og i løpet av dagen falt IT-indeksen med hele 41,5 poeng 1215,94. Indeksen har dermed falt med over 120 poeng på i overkant av én uke.

Nykommeren Evercom Network, et selskap som skrur sammen PC-er for det svenske og norske markedet, fikk mest juling fredag, uten at dette har noe sammenheng med de ovennevnte forhold. I løpet av dagen falt aksjen med 4 kroner til 23 kroner.

Opticom har falt voldsomt siste uken, og fredag toppet nedgangen seg med et fall på 13 kroner til 90 kroner. Opticom har falt kraftig etter at uroen i Asia tok fatt, selv om dette kan virke noe irrasjonelt: Dersom Opticom virkelig klarer det de har satt seg som mål spiller det liten rolle med periodiske uroligheter i markedet. Opticoms teknologi vil lede an en revolusjon på lagringsmarkedet, og vil definitivt bli en gullgruve uansett asiatisk uro. Trolig skyldes nedgangen den økende skepsis til IT-aksjer generelt, og ikke inntjeningspotensialet til Opticom Tidsperspektivet for de første serieproduserte produktene er dessuten, ifølge selskapet, satt til 12-24 måneder.

Også tungvekteren Ask falt kraftig fredag, og etter en nedgang på 4,50 kroner endte aksjen på 57 kroner. Ask er et av de selskapene som er eksponert for det asiatiske markedet, ettersom selskapet har 20 prosent av salget sitt i regionen.

PC-Systemer bedret seg noe fredag, og endte på 13,50 kroner. Det var imidlertid bare en post på 500 aksjer som ble omsatt til denne kursen, men det tidligere på dagen gikk to større poster på hver på 100.000 aksjer til 13 kroner. Administrerende direktør i PC-Systemer Per A. Boasson var kjøperen, og holdt dermed sitt løfte overfor digi.no om å kjøpe aksjer dersom kursen gikk lavere enn 13,50. (Kjøpet skjedde gjennom Boassons selskap P-Invest AS)

Aktiviteten var relativt høy - det ble omsatt aksjer for 1,47 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.