RESULTATERFINANS

Børsen fredag: MMP trakk IT opp

Meldingen MMP-ledelsen sendte om fusjonsforhandlinger med et ubenevnt selskap, var med på å gjøre MMP-aksjen til børsvinner på ukens siste dag. I et ellers stille marked ble det ny oppgang for IT-indeksen som i store trekk fulgte utviklinga på totalindeksen.

Eirik Flaa
21. nov. 1997 - 19:45

Etter oppgang på de amerikanske børsene i går ble dett en brå oppgang for både IT-indeksen og totalindeksen i morgentimene i dag Utover dagen døde likevel noe av optimismen hen, og IT-indeksen og totalindeksen endte opp henholdsvis 9,18 og 4,68 poeng til 1254,77 og 1287,59 poeng.

Den store vinneren fredag ble MMP - et selskap som av markedsaktørene beskrives som en ren pengesekk. Selskapet tjener ikke penger - men interessen for selskapet har økt de siste dagene etter at ledelsen meldte om at de var i fusjonsforhandlinger med et annet selskap.

- Verdien i dette selskapet ligger i at det er børsnotert, i tillegg til de verdier selskapet sitater med i kontanter. For et selskap som ønsker å gå på børs er dette likevel en attraktiv fusjonspartner, sier en analytiker til digi.no.

MMP-aksjen gikk fra 7,20 kroner til 8 kroner i løpet av fredagen, og det ble omsatt 127.000 aksjer, hvilket er svært mye i MMP-sammenheng.

Norsk Vekst solgte 2,1 millioner aksjer i EDB fredag, men venture-selskapet sitter fortsatt med 32,6 prosent i selskapet. Salget ga Norsk Vekst en gevinst på 30,4 millioner kroner.

- Store eiere har sittet med store poster, noe som har lagt en demper på likviditeten i aksjen. Salget er et forsøk på å rette opp i dette, sier Jarle Gundersen i Norsk Vekst til digi.no. Gundersen er også styreformann i EDB ASA.

Til tross for salget gikk kursen på EDB opp med 1 krone til 20 kroner i løpet av dagen.

- Generelt sette pleier det å være et dårlig signal når Norsk Vekst selger, men den generelle oppgangen og likviditetshensynet har nok hatt en viss innvirkning, sier analytikeren digi.no pratet med.

Computer Advances Group var opp 5,41 prosent til 78 kroner, men dette er innefor normalen forklarer den samme analytikeren.

- Det er historisk sett svært stor spredning i denne aksjen. Det ser ikke ut til at men blir enig om hva selskapet egentlig er verd, sier analytikeren.

Bortsett fra et mindre fall i Norman-aksjen var det få eller ingen IT-selskaper som falt fredag.

Aktiviteten var som ellers i uka lav på Oslo Børs fredag. Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1,2 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.