Børsen fredag: På det jevne for IT

Etter mye opp og ned landet IT-indeksen på omtrent samme sluttnivå som torsdag. Børsvinner ble Nordic VLSI, mens Logisoft inntok jumboplassen og falt kraftig tilbake etter forrige ukes voldsomme oppgang.

Etter mye opp og ned landet IT-indeksen på omtrent samme sluttnivå som torsdag. Børsvinner ble Nordic VLSI, mens Logisoft inntok jumboplassen og falt kraftig tilbake etter forrige ukes voldsomme oppgang.

Etter en positiv start både for IT og Totalindeksen, dro meldingen om lavere amerikansk arbeidsløshet momentant ned markedet ved 14:30-tiden. Lavere ledighet er som kjent dårlige nyheter for aksjemarkedet ettersom det fører til lønnspress med påfølgende press på prisene og fare for inflasjon. Nyheten klarte likevel ikke veie opp for den positive oppgangen tidlig på dagen, og totalindeksen endte opp 6,16 poeng til 1269,40. For IT ble oppgangen marginal, og indeksen endte opp drøyt ett poeng til 1315,62 poeng.

Børsvinner fredag ble Nordic VLSI, som fortsatte en positiv trend som har vart hele uka. Aksjen steg med 6,74 prosent til 49 kroner, og ligger nå på nivå med topp nivået fra februar og mars på rundt femti kroner.

Også Ask fortsatte en lang serie med kontinuerlig oppgang fredag, etter at det ble kjent at Haudemann Andersens investeringsselskap Rojan hadde ervervet 200.000 opsjoner på Ask-aksjer. Asks styreformann Haudemann Andersen solgte seg for en drøy måned siden ned i Ask, og den gang reagerte markedet spontant i negativ retning. Salgsprisen til Haudemann Andersen den gangen var 62 kroner. Siste handel fredag ble avsluttet på 68,50, opp 1,50 fra torsdagens sluttnotering.

Til tross for at Ask nå ligger svært nær sin tidligere toppnotering fra oktober på 70,33 kroner, er det de som tror at den har mer å gå på.

- Skepsisen til Ask har vært knyttet til hvorvidt selskapet vil klare seg i volummarkedet på lengre sikt. Det viktigste i prisingen av et slikt selskap er likevel den mer kortsiktige inntjeningen, og for Ask ser dette bildet svært positivt ut, sier en analytiker til digi.no.

For Tandberg Data-aksjen har denne uken vært en jubeluke, og aksjen har beveget seg fra 81 kroner fredag i forrige uke til 93 kroner i dag fredag. Dette er ny toppnotering for aksjen som ABG Securities fredag i forrige uke spådde skulle nå 103 kroner i løpet av 12 måneder.

Logisoft har i likhet med ovennevnte aksjer hatt en formidabel kursvekst siste uka,, men fredag fikk aksjen en kraftig korreksjon og falt med 8 kroner til 52 kroner.

- Det virker som de store investorene har vært inne å posisjonert seg, og at det ikke står noen for å ta imot når kursen begynner å falle, sier analytikeren.

De par siste dagene har handelen tatt seg opp igjen på Oslo børs, og fredag ble det omsatt aksjer for 1330 millioner kroner.

Til toppen