RESULTATERFINANS

Børsen mandag: Ustabilt i IT

Blant delindeksene på Oslo Børs var det nok en gang størst utsalg i IT-indeksen. Indeksen falt med 1,36 prosent i løpet av mandagen, mens totalindeksen nøyde seg med et fall på 0,86 prosent.

Eirik Flaa
15. des. 1997 - 18:03

Mens det var oppgang i Europa for øvrig falt de nordiske børsene mandag. Totalindeksen på Oslo Børs var ned 0,86 prosent - og som vanlig var utsalget størst for IT-aksjene. IT indeksen endte ned 17,81 poeng, tilsvarende 1,36 prosent til 1291,66 poeng.

Verst gikk det for Opticom, som i dag endte på 125 kroner ned 8 kroner fra fredag. Kursen på det mye omtalte selskapet har nesten halvert seg på tre måneder, og det er lite trolig at retningen vil endres før det kommer nye meldinger fra selskapet. Gründer og forskningsdirektør Hans Gude Gudesen lovte for en måned siden "en drøss med nye lisensavtaler de neste månedene", men siden den gang har det vært stille rundt børsboblen.

Nedgang ble det også for Sysdeco, som endte ned 80 øre til 13,10. I retrospektiv kan det synes som en klok avgjørelse av de ansatte som ikke ønsket å benytte seg av den rettede emisjonen i selskapet i begynnelsen av oktober. Emisjonen, den gang til underkurs, ble tilbudt til 13,50, men oppslutningen var laber, bare 50 prosent av de framlagte aksjene ble solgt i emisjonen.

Nedgang ble det videre for Norman Data Defense, som til tross for at selskapet kom med melding om utvidelser av distribusjonsnettet i Storbritannia , Frankrike og Sverige.

- Dette er i grunnen litt rart. God distribusjon er alfa og omega for Norman, sier en analytiker til digi.no.

MMP avslørte sin fusjonspartner mandag. Eks-multimediaselskapet, som i kraft av sin status som rent skallselskap egentlig ikke fortjener omtale i et IT-organ som digi.no, fant seg av alle ting en utebelysningsprodusent til make. Fusjonen verdsetter MMP til 32 millioner (se link til høyre på siden), men aksjen ble likevel omsatt for 9 kroner på Oslo Børs i dag hvilket henspeiler en kapitalisert verdi på 45,8 millioner. 9 kroner var også siste kursnotering for MMP før suspensjonen fredag.

I morgen vil Logisoft avsløre sin fusjonspartner, og ifølge analytikeren digi.no snakket med var dette også årsaken til kursbevegelsene i dag Logisoft-aksjen endte opp 5,66 prosent til 58 kroner.

Logisoft endte på tredjeplass på vinnerlisten på Oslo Børs mandag, men også de to første plassene var okkupert av IT-selskaper. På toppen finner vi Nordic VLSI med en oppgang på 5,88 prosent til 55 kroner, tett fulgt av Superoffice som var opp 5,77 prosent til 16,90.

Aktiviteten var lav på Oslo Børs tirsdag, og det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 945,2 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.