Børsen onsdag: Dønn flatt for IT

Etter nedgang i morgentimene justerte IT-indeksen seg opp igjen på ettermiddagen og endte marginale 0,03 prosent under tirsdagens sluttnivå. Opticom ble børsvinner på en dag som nok en gang var preget av lav aktivitet og mye usikkerhet.

Onsdag var det duket for nok en stille dag, der asiatisk børsuro dro ned både IT og totalindeksen i formiddagstimene. Begge indeksene tok seg imidlertid opp i ettermiddagstimene, og IT-indeksen endte beskjedne 0,42 poeng ned til 1237,68 poeng. Totalindeksen endte ned 5,25 poeng til 1238,81.

Opticom ble onsdagens børsvinner i IT-indeksen, etter at selskapet meldte om opprettelsen av et nytt datterselskap i Sverige; Thin Film Technologies. Selskapet skal koordinere forskningsinnsatsen i Opticom, men selskapets representanter var svært knappe i kommentarene rundt den svenske virksomheten. Likevel, det endte med en oppgang på 7,14 prosent til 155 kroner for selskapet som har blitt karakterisert som den største boblen på børsen.

- Jeg tror kanskje boblestemplet er overdrevet. Det virker jo litt rart at det hales i land så mange kontrakter hvis det ikke er noe i dette, sier en analytiker til digi.no. Han er likevel skeptisk til selskapet.

- Det er umulig å prise et slikt selskap, og jeg tror det er liten sjanse for at de lykkes. Likevel kunne det vel være interessant å skaffe seg en mindre post i selskapet, sier analytikeren.

På tapersiden onsdag var det Agresso som dominerte blant IT-selskapene. Aksjen falt med 4,35 prosent eller 1 krone til 22 kroner, men bevegelsen er likevel ubetydelig sier en annen analytiker til digi.no.

- Aksjen har ligget på dette nivået lenge, og det er ingen ting som tyder på bevegelser i den ene eller andre retning, sier analytikeren.

En aksje mange har en mening om er Merkantildata, som i dag falt marginalt med én krone til 227 kroner.

- Dette betyr veldig lite, jeg tror imidlertid at Merkantildata har noe å gå på. Før resultatfremleggingen mente jeg at 220 var et naturlig nivå, men når selskapet igjen viser seg som en "overperformer" (et selskap som leverer bedre tall enn markedet forventer red. anm.) tror jeg aksjen har mer å gå på, sier analytikeren.

Omsetningen på børsen stoppet på 1124,7 millioner kroner.

Til toppen