RESULTATERFINANS

Børsen onsdag: Medvind for Sensonor

For andre dag på rad ble Sensonor-aksjen børsvinner blant IT-aksjene. For de øvrige IT-aksjene ble onsdagen nok en nedtur.

Eirik Flaa
17. des. 1997 - 19:47

For tredje dag på rad falt IT-indeksen kraftigere enn markedet forøvrig. Dagen startet likevel godt etter oppgang på de asiatiske markedene, men etter vel en times aktivitet snudde uvtiklingen og totalindeksen endte ned 0,29 prosent til 1251,96 poeng. IT-indeksen var ned 0,68 poeng til 1270,93.

Til tross for nedgangen har Sensonor styrket seg betraktelig de siste to dagene. Eneste melding fra selskapet denne uka var at styremedlem i Sensonor Hans Bø, sammen med sin kone ervervet 20.000 aksjer i selskapet. En oppgang torsdag på 6,87 prosent til 28,50 sørget for at selskapet ble børsvinner blant IT-selskapene for andre dag på rad. Utviklingen i Sensonor har ellers vært laber denne høsten etter at selskapets ledelse indikerte at 1998 ikke ville bli så godt som forventet.

Også Agresso beveget seg noe oppover torsdag, og endte opp 1,96 prosent til 26 kroner.

- Agresso er svært gode teknologisk, det som gjenstår er å se hvorvidt selskapet begynner å tjene penger når ekspansjonsperioden er tilbakelagt, sier en analytiker til digi.no

Det bør legges til at aksjen har vært mye opp og ned den siste tiden, grunnet etpar merkelige krumspring fra administrerende direktør Thorolf Kildal. I forrige uke gikk Kildal ut og fortalte om en viktig OEM-kontrakt med et amerikansk selskap som ville bli offentliggjort i nærmeste fremtid. Etter denne uttalsen steg kursen, for så å falle igjen etter at Kildal begynte å selge aksjer i selskapet. Agresso har ennå ikke kommet med detaljer rundt avtalen.

- Fluktasjonene er vel innenfor det som kan regnes for normalt på en aksje som i stor grad er priset på fremtidig inntjening, mener analytikeren.

På toppen av taperlisten torsdag finner vi Logisoft, som meldte om fusjon med ADB-leverandøren 3.PART tirsdag. Aksjen falt med 5 kroner til 50 kroner, men omsetningen var svært beskjeden; bare 4300 aksjer ble omsatt.

Tett under Logisoft finner vi Iterated Systems, som etter en nedgang på fem kroner endte dagen på 60 kroner. De siste fem dagene har aksjen falt med 10 kroner, og analytikere digi.no har snakket med mener nedgangen skyldes mangelen på nyheter fra selskapet, som i likhet med Agresso er priset på fremtidige eventyr.

Nedgang ble det også for SuperOffice torsdag - aksjen falt med 50 øre til 15,50.

- I motsetning til Agresso er jeg redd for at dette selskapet mangler teknologisk fundament for å overleve, sier analytikeren.

Aktiviteten var relativt høy torsdag. Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1549,8 millioner kroner.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.