RESULTATERFINANS

Børsen opp, Telenor ned

Etter gårsdagens kraftige fall for IT-aksjer hentet markedet igjen noe av det tapte i dag. Telenor fortsatte imidlertid ned med uforminsket styrk.

Ole-Andreas Krohn
5. des. 2000 - 17:36

IT-Indeksen var i dag til slutt opp 1,63 prosent . Indeksen endte på 1.716,06 etter en viss berg- og dalbane aktivitet i løpet av dagen. Markedet begynte dermed en viss klatring for å hente inn igjen gårsdagens krappe fall på nesten 9 prosent.

Telenor ASA var dagens suverent mest omsatte aksje på Oslo Børs. Aksjer verdt 392 millioner kroner skiftet eiere på fallende kurser. Teleselskapet endte på kroner 38,20 per aksje, hvilket tilsvarte en ny nedgang på 4,5 prosent.

Dersom kursen på Telenor faller tilsvarende også i morgen vil rabatten for de småsparerne som venter på en bonusaksje til neste år allerede være spist opp.
Opticom ASA tronet øverst blant vinnerne av de selskapene med omsetning av betydning. Selskapet fikk særdeles god drahjelp av at datterselskapet Fast Search & Transfer ASA kunne melde om en avtale med Lycos Inc i Asia.

Kursen på Opticom steg med 10,4 prosent til kroner 690 per aksje. Det kan dermed synes som markedet ikke tok kommentarene fra informasjonsansvarlig i selskapet om en ny storkontrakt for Fast, som ble gjengitt i forrige ukes utgave av "Kapital", på forskudd.

Dagens øvrige vinner ble SPCS-Gruppen ASA som steg med 7,21 prosent til kroner 11,90 per aksje i påvente av at Øystein Moan i Visma ASA ikke greier å holde fingrene unna før lisensgebyrene skal faktureres.

Applikasjonsleverandørene i Hands ASA hadde også en fin dag på børsen med en oppgang på nesten 7 prosent til kroner 28 per aksje og relativt solid volum til denne aksjen å være.

Tandberg Data ASA og Tandberg Television ASA fulgte hverandre og endte begge opp med rundt 6 prosent.

Enitel AS på sin side forsetter nedgangen på tross av UMTS tildelingen i forrige uke. Aksjen gikk i dag ned med nesten 8,5 prosent til kroner 87 per aksje.

Konsulentene i Webcenter Unique ASA fikk seg også nedtur med aksjekursen ned hele 13 prosent til kroner 10 per aksje. Her var imidlertid handelen særdeles tynn. Det samme gjaldt konsulentene i Inmeta ASA og Intellinet ASA, som alle så aksjekursen i sine selskaper falle med 10 prosent i løpet av dagens handel.

For en teknisk oppdatering av Telenor og andre aksjer, sjekk ut søstertjenesten til digitoday.no, Aksjeforum.com.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.