RESULTATERFINANS

Børsen torsdag: Start julehandelen Boasson!

Etter nok en dag med nedgang blant IT-aksjene endte PC-systemer på 13 kroner torsdag. Administrerende direktør i PC-systemer Per Boasson uttalte for en måned siden at hvis kursen gikk lavere enn 13,50 ville han selv gå inn og kjøpe aksjer. Nå gjenstår det å se om løftet står ved lag

Eirik Flaa
18. des. 1997 - 17:32

Uten unntak har IT-indeksen falt kraftigere enn totalindeksen denne uken, noe som også ble situasjonen torsdag. Totalindeksen falt med moderate 0,33 prosent mens IT-indeksen svekket seg med hele 1,06 prosent. Indeksverdiene endte på henholdsvis 1247,8- og 1257,49 poeng.

Børstaperen ble Multimedia Publishing (MMP), som til tross for sin skallstatus fortsatt er med i IT-indeksen. Mandag offentliggjorde selskapet fusjon med et selskap som produserer utebelysning, noe som tydeligvis ikke har falt investorene i smak. Siden fusjonsbetingelsene ble kjent har aksjen falt med 2,50 kroner til 6,50 kroner. 1,50 kroner av denne nedgangen kom torsdag.

Også Opticom har falt jevnt og trutt den siste tiden, og selskapet har nå mer en halvert sin verdi i løpet av et par måneder. Selskapet som har blitt karakterisert som den største boblen på Oslo Børs, falt med nye 10 kroner torsdag, og ble sist omsatt på 103 kroner.

Nedgang ble det også for PC-Systemer, som etter en nedgang på 50 øre endte på 13 kroner. Administrerende direktør i PC-systemer, Per A. Boasson, uttalte for en måned siden at dersom kursen falt ytterligere ville han selv gå inn og kjøpe seg opp i selskapet. Den gang lå kursen på 13,50, og dagens kurs skulle derfor tilsi at det er på tide å starte julehandelen for PC-Systemer-gründeren.

Vinneren blant IT-aksjene torsdag ble Context Vision. Aksjen har hatt en negativ utvikling siste uken men torsdag snudde trenden, og Context Vision endte opp 7 kroner til 137 kroner.

Oppgang ble det også for EDB og Merkantildata. Aksjene endte opp henholdsvis 0,50 øre og 1 krone til 19,50 kroner og 252 kroner.

- Systemintegratørene er ikke eksponert for uroligheter i Asia, kommenterer en analytiker.

Aktiviteten var høy torsdag. Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1435 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.