Børsen tror ikke på Toms trussel

Tom Adolfsen sier han vurderer å flytte datagiganten Merkantildata til Stockholms-børsen. Markedet tilla åpnebart ikke dette noen særlig vekt og sendte kursen ned 0,7 prosent.

Markedet bet åpenbart ikke på Merkantildata-sjef Tom Adolfsens trussel i Dagens Næringsliv fredag, der han lufter ideen om å flytte selskapet til Stockholms-børsen : Adolfsen sier han stadig får telefoner fra investorer som ber han flytte til utlandet i håp om en høyere verdifastsetting.

Markedet trakk på skuldrene over utspillet, og sendte Merkantildata-aksjen liksågodt ned med 50 øre i løpet av dagen.

Men Adolfsen smiler kanskje likevel. Tidligere i dag fortalte Bernt Bangstad, informasjonssjef ved Oslo Børs, at man nå er blitt enige om et samarbeid med den danske og svenske børsen. Mange, inkludert Adolfsen, håper nok på en full sammenslåing til en felles nordisk børs, men Bangstad vil foreløpig ikke si noe mer.

Provida forsetter å falle etter hvert som det dukker opp nye lik i lasten. Fredag falt kursen nye 12,3 prosent til 32 kroner. Det dukket ikke opp konkrete nyheter i dag, men Finansavisen forteller at selskapet snart må gjennomføre en emisjon fordi kassa er tom.

Nasdaq-indeksen falt to prosent i går, og det bidro nok også til fredagens Provida-fall. Dette kan også være forklaringen til at utenlandstunge Tandberg Data og Tandberg Television falt med henholdsvis 6,1 og 5,2 prosent.

På den annen side: Utenlandsfokuserte Agresso klarte seg bra og klatret 1,6 prosent.

NetCom falt 4,2 prosent fredag, kanskje på grunn av Telenor Mobil-sjef Stig Herberns spådommer om sterkere konkurranse på mobiltelefonimarkedet i Norge neste år. Herbern regner med at det vil dukke opp tre-fire nye konkurrenter.

Dagens taper blant IT-aksjene er Iterated Systems med 19,5 prosent til 3,40 kroner. Det ble riktignok bare omsatt 2000 aksjer. 3,40 kroner er en ny bunnotering for selskapet som var oppe i 98 kroner i oktober i fjor rett etter børsnoteringen.

Til toppen