RESULTATERFINANS

Børsen velger SAP

Bytter datavarehusløsning og sparer penger på å standardisere.

Fornyer seg: Oslo Børs er i ferd med å bytte ut maskinvare og programvare som del av et større IT-prosjekt.
Fornyer seg: Oslo Børs er i ferd med å bytte ut maskinvare og programvare som del av et større IT-prosjekt. Bilde: Per Ervland
9. mars 2009 - 10:45

Oslo Børs er i ferd med å rydde opp i sin programvareportefølje. I den forbindelse kvitter de seg nå med en datavarehusløsning fra Informatica, som de har hatt i ti år.

Erstatningen heter SAP Business Objects, og løsningen skal leveres av SAP-partneren bWise Software.

Den nye datavarehusløsningen skal distribuere markedsdata til kunder av Oslo Børs, det vil si meglerhus med behov for statistikk. Løsningen brukes også internt av Oslo Børs til analyse blant annet ved prissetting av aksjer.

– Vi jobber for tiden med et større prosjekt som både omfatter utskifting av maskinvare og programvare. I forbindelse med denne endringsprosessen ønsker vi å standardisere og samle våre IT-løsninger på færre leverandører, sier Ketil Smaaskjær, avdelingsleder for IT-databasesystemer ved Oslo Børs i en kommentar.

Utviklingsverktøyet Business Objects Data Integrator gjør det mulig å hente ut data fra ulike datakilder, gjøre dem om og laste dem inn igjen, samtidig som dataintegriteten sikres.

- I kombinasjon med vår rapporteringsløsning gir dette og en meget god metadatahåndtering, som gjør det enkelt for oss å se hvor de ulike dataene stammer fra. Dessuten gir lisensmodellen oss et gunstigere kostnadsbilde, fortsetter han.

Oslo Børs har tidligere erfaring med SAP Business Object innen rapportering, og Smaaskjær forventer at en totalløsning vil gi dem fordeler.

- Etter 10 år var det et stort steg for oss å skifte datavarehusverktøy, og vi er godt fornøyd med valget. Den nye totalløsningen gir oss økt produktivitet og forbedret funksjonalitet.

Databasesjefen sier de endte opp med å velge bWise på grunn av spisskompetanse på verktøyet, og generelt meget god kompetanse på datavarehusfaget.

– Det er stor stas og en fjær i hatten å bli valgt som IT-leverandør for Oslo Børs med sine ekstraordinære krav til ytelse, stabilitet og pålitelighet, fastslår markedssjef Mona Eng i bWise Software.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.