Børsfall ødelegger for WorldComs MCI-bud

WorldComs børsnedgang på Nasdaq kan få konsekvenser for selskapets bud på MCI-aksjer, siden hele kjøpesummen som er budt på USD 30 mrd, skulle gjøres opp i nettopp WorldCom-aksjer.

WorldComs børsnedgang på Nasdaq kan få konsekvenser for selskapets bud på MCI-aksjer, siden hele kjøpesummen som er budt på USD 30 mrd, skulle gjøres opp i nettopp WorldCom-aksjer.

WorldCom Inc.s problem er at hele kjøpesummen på USD 30 mrd skulle gjøres opp i WorldCom-aksjer, noe som slett ikke blir noen god handel ettersom aksjeverdien før Nasdaq åpner tirsdag ligger på USD 31.00, ned 2.75, mens MCI ligger på 35.38, minus 1.94 på mandagen.

Om aksjeverdien fortsetter å falle på WorldCom vil budet komme under kraftig press så lenge GTE opprettholder et kontantbud, mener analytikere Bloomberg har vært i kontakt med.

WorldCom garanterer en pris for hver MCI-aksje på USD 41,50 i bytte for WorldCom-aksjer, så lenge snittprisen ligger over 34 USD de siste 20 dagene før en handel gjennomføres. Allerede fredag havnet WorldCom under denne prisen og sluttet på 33,75, under det avtalte nivå før første gang siden budet på MCI ble levert.

- WorldCom må åpenbart komme opp med noe annet, eller tape kampen om MCI til fordel for GTE, sier Joseph Arsenio, analytiker hos Hambrecht & Quist, til Total Telecom.

WorldCom har i helgen avvist rykter om at selskapet ville samarbeide med et eller flere av Baby Bell-selskapene for å sikre seg en tilstrekkelig kapitalbase for et kontantbud på MCI, som sammen WorldCom-aksjer skulle bli mer lukerativt enn GTEs kontaktbud..

At MCI er gjenstand for medienes oppmerksomhet er til gangs vist gjennom en massiv rykteflom. Sist ute er USA Today, som skriver at GTE leder budkampen om MCI, fordi BT fortrekker dette selskapet framfor WorldCom, og siterer en toppleder med kunnskap om forhandlingene som skjer.

Til toppen