TELEKOM

Børsfest for Motorola-konkurrenter

Nokia og Research in Motion steg i verdi etter Googles milliardkjøp.

16. aug. 2011 - 08:47

Mandag gjorde Google sitt største kjøp noen sinne. Selskapet la 12,5 milliarder dollar eller nærmere 70 milliarder norske kroner på bordet for samtlige aksjer i Motorola Mobility.

Dette ble i markedet tolket som meget gode nyheter for Nokia, hvis aksjer steg 9 prosent på børsen i Helsinki mandag. Research in Motion (RIM), som står bak Blackberry-telefonene, opplevde en oppgang på 10 prosent på Nasdaq-børsen.

En naturlig forklaring på oppgangen er at Googles oppkjøp, som var 60 prosent over børskursen på Motorola Mobility, priser denne type selskaper høyere. Ikke minst er det et tydelig signal til markedet om at patentporteføljer har en høy verdi.

Bloomberg News skriver tirsdag at RIM er den aktøren som kan ha mest å tape på oppkjøpet til Google, ettersom RIM vil fremstå som en relativt sett mindre aktør i forhold til nettopp Motorola. Derfor spekuleres det i om ikke selskapet kan være til salgs til aktører som HP, Dell, Samsung eller andre aktører som nå konkurrerer i markedet for smarttelefoner.

Når det gjelder Nokia så har Googles oppkjøp igjen satt fart på spekulasjonene om ikke Microsoft kommer til å kjøpe det noe fallerte finske flaggskipet. Nokia har inngått et tett partnerskap med programvaregiganten, og vil bruke Microsofts mobilplattform fremover. At Google kjøper Motorola åpner dermed veien for at dette kan skje.

På bloggen Gigaom, forfattet av teknologijournalisten Om Malik, fremkommer det at Microsoft faktisk var interessert i å kjøpe patentporteføljen til Motorola Mobility, men at selskapet ønsket å bli solgt som en enhet – ikke stykkevis og delt.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.