IT-NORGE

Børsjubel for Evry-planer

Aksjekursen steg kraftig i morgentimene.

Nyheten om den strukturerte prosessen som styret og ledelsen i Evry, her ved toppsjef Terje Mjøs, kunngjorde i dag, har blitt svært godt mottatt på Oslo børs.
Nyheten om den strukturerte prosessen som styret og ledelsen i Evry, her ved toppsjef Terje Mjøs, kunngjorde i dag, har blitt svært godt mottatt på Oslo børs. Bilde: Evry
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. aug. 2014 - 10:23

Oslo (NTB-Hans Cosson-Eide): IT-giganten Evry kan bli solgt, varsler styret i selskapet. Nyheten førte til en kraftig kursoppgang for Evry-aksjen.

Aksjen steg 31 prosent til 16 kroner i løpet av den første timen med handel på Oslo Børs. Før børsen åpnet, varslet Evry en prosess som kan innebære å selge hele selskapet.

Hovedaksjonærene Posten og Telenor, som til sammen eier 70,2 prosent av Evry-aksjene, er positive til prosessen, ifølge Evry. IT-selskapet presiserer at det ikke er sikkert at prosessen ender med salg.

Nettbanktrøbbel

Evry har vært i hardt vær i år på grunn av en rekke problemer med DNBs nettbankløsning, som selskapet drifter. I juni opplevde DNBs kunder at nettbanken ble satt ut av drift tre ganger på én uke.

Til tross for problemene har Evry-aksjen steget jevnt og trutt på Oslo Børs så langt i år. I januar var aksjen nede i 9 kroner. Tirsdag ettermiddag endte kursen på 12,25 kroner, før onsdagens hopp til 16 kroner.

Internasjonal interesse

Analytiker Espen Torgersen i Carnegie sier utenlandske investorer ofte viser interesse for norsk teknologi og sannsynligvis vil være interessert i Evry.

– Jeg tror en sånn type transaksjon vil høste interesse blant internasjonale fond. Det er gitt at det vil dukke opp på radaren, sier Torgersen til E24.

Målet med prosessen Evry er inne i nå, er å finne ut «hvordan selskapet kan skape enda bedre leveranser til våre kunder og høyere verdier gjennom strategiske grep».

Evry har 10.000 ansatte i 50 nordiske byer og omsetter for nesten 13 milliarder kroner i året. (©NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.