Børsnotering gjør Google-gründere steinrike

De to 30-årige grunnleggerne av Google vil få en samlet formue på opp mot 80 milliarder kroner når Google går på børs.

De to 30-årige grunnleggerne av Google vil få en samlet formue på opp mot 80 milliarder kroner når Google går på børs.

Verdens største søkemotorselskap går på børs, og nå er prisen på

selskapet klar. Googles søkemotor er den mest brukte i verden, og selskapet har en markedsandel på over 40 prosent.

Tilretteleggere av Googles børsnotering har nå funnet det de mener er riktig pris for verdens største søkemotorselskap. De mener Google-aksjen er verd mellom 108 og 135 dollar per aksje i forkant av børsnoteringen.

Det skal selges 24,6 millioner aksjer. Det gir emisjonen en verdi på 26-33 milliarder dollar. Mens selskapet vil få en verdi på mellom 29 og 36 milliarder dollar, eller 200-250 milliarder kroner.

    Les også:

Børsnoteringen skjer seks år etter at gründerne Larry Page (31) og Sergey Brin (30) grunnla søkemotorselskapet. De har gradvis klatret opp på listen over verdens rikeste, og er i dag på Forbes liste over verdens milliardærer- målt i dollar.

Med en verdi på 250 milliarder kroner på Google, vil det bety at de to gründerne vil få en formue på opp mot 40 millliarder kroner hver. Det gjør de to til noen av de aller rikeste 30-åringene i verden.

Verdsettingen av Google er høyere enn ventet av markedsaktørene fra før. De fleste hadde ventet en pris på mellom 20 og 30 milliarder dollar.

Til sammenligning hadde selskapet i første halvår en omsetning på 1,35 milliarder

dollar, mot 560 millioner samme periode i fjor. Det betyr at Google får en pris som er ti til femten ganger høyere enn omsetningen.

Til toppen