Børsnotert finne klynger brannmur og antivirus

Brannmur mot flere Internett-leverandører er en spesialitet fra Stonesoft. Patrick Skaar leder det nyåpnede norgeskontoret til dette børsnoterte finske programvarehuset.

- Tenk deg et hierarki med punkter som kan feile og bringe ned det nettstedet som bedriften er kritisk avhengig av. Da står Internett-forbindelsen på topp. Den kan feile. Det naturlige botemiddelet er å tenke på å ha alternative Internett-leverandører, det vil si å knytte seg mot flere ISP-forbindelser. StoneGate, som Stonesoft lanserte i våres, er den eneste brannmuren på markedet som kan håndtere dette, sier John-Patrick Skaar. Han leder selskapets norgeskontor som åpnet 1. august.

- StoneGate er et highend-produkt, beregnet på bedrifter som trenger høy tilgjengelighet og må ha høy redundans i sitt nettverk. Det retter som mot for eksempel offentlige etater, nettbanker og så videre. Siden produktet ble sluppet har responsen vært overveldende. Vi regner med å ta også det norske markedet med storm.

Selskapets andre hovedprodukt er klyngeløsninger som går under fellesbetegnelsen StoneBeat.

- StoneBeat er et supplerende produkt til løsninger man allerede har, for eksempel brannmuren FireWall 1 fra Check Point eller virusvernet til Trend Micro. Er du avhengig av høy tilgjengelighet for slike applikasjoner, kan du bruke StoneBeat til å fordel dem på klynger av maskiner.

Stonesofts egen brannmur StoneGate har innebygget klynge.

Kontorets virksomhet i Norge vil fortsette å benytte seg av distributørene Scribona og Itegra. Ifølge Skaar har flere ledende finansinstitusjoner og andre allerede installert StoneBeat for å klynge løsninger fra Check Point og Trend Micro.

Stonesoft er notert på Helsinki-børsen. Foruten kontoret i Oslo, er det en rekke kontorer verden over, blant annet i Frankrike, Tyskland, Nederland, Spania og Italia, flere delstater i USA, samt Australia, Kina, Japan og Singapore. I første halvår var omsetningen 32,5 millioner euro, 28 prosent mer enn i samme periode i fjor. Driften gikk 3,2 millioner euro i minus. Konsernet har 590 ansatte.

Til toppen