BEDRIFTSTEKNOLOGI

Børsoptimisme tross US-nedgang

IT-indexen steg med ni punkter på Oslo Børs mandag til tross for svak utvikling i USA før helgen. MultiMedia Publishing ble børsvinner og steg med 35,71 prosent til 8 kroner.

Eirik Flaa
1. sep. 1997 - 20:57

Meglerne på Oslo Børs skjønte lite av den positive utviklingen på Oslo børs mandag. Etter at Dow Jones falt kraftig fredag var det ventet at indeksene ville falle, men både i Norge og Europa forøvrig har det vært en generelt positiv utvikling.

For de norske IT-selskapene gikk det også godt, og spesielt for de mindre selskapene. MultiMedia Publishing (MMP) var opp 2 kroner ved børsens stengetid mandag til ny kurs 8 kroner og selskapet ble dagens børsvinner. Dette tilsvarer en kursøkning på 35,71 prosent, men ifølge en megler er utslaget helt normalt.

- På disse små og lite likvide selskapene er det ofte stort sprik mellom kjøper og selger. Når det først blir omsetning i en slik aksje kan det gi store utslag, sier megleren til digi.no.

Også for Superoffice ble det en solid oppgang i dag Etter flere dagers nedoverbakke, endte aksjen opp 4 kroner til ny kurs 24. Omsetningen var likevel beskjeden; bare 5.200 SUO aksjer ble omsatt.

Mer aktivitet var det rundt Visma, der tegningsrettene gikk ut i dag. I løpet av mandagen skiftet 1.255.388 aksjer eier, og aksjen endte opp 15 øre til ny kurs 4 kroner.

Også Opticom er i medvind om dagen. Etter å ha vært nede i 130 kroner i forrige uke har kursen steget jevnt og gikk i dag opp nye 6 kroner til 165. Selskapet ledelse tier imidlertid fortsatt, og etter det digi.no erfarer er det ingen rykter i markedet rundt aksjen.

IT-indexen endte opp 9,18 punkter mandag til nytt nivå på 1174,04.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.