JUSS OG SAMFUNN

Børsras for indisk IT-kjempe etter påstander om juks

Konsernsjef Salil Parekh blir anklaget for å ha blåst opp regnskapene til Infosys, som faller tungt på børs. Selskapets styreleder varsler full granskning av de påståtte mislighetene.
Konsernsjef Salil Parekh blir anklaget for å ha blåst opp regnskapene til Infosys, som faller tungt på børs. Selskapets styreleder varsler full granskning av de påståtte mislighetene. Foto: Aijaz Rahi, AP / NTB scanpix
22. okt. 2019 - 14:58

Infosys stuper 16 prosent på børsen etter at det ble fremsatt anklager om at ledelsen har blåst opp regnskapene. Dette er aksjens største fall innenfor én dag siden april 2013, melder Bloomberg.

Det multinasjonale selskapet er Indias nest største IT-konsulentselskap. De er en outsourcing-kjempe med nærmere 230.000 ansatte og hovedsete i tech-storbyen Bangalore.

I går publiserte indisk presse et varslingsbrev fra en gruppe anonyme ansatte til selskapets konsernstyre, samt USAs finanstilsyn.

I brevet blir konsernsjef Salil Parekh og økonomidirektør Nilanjan Roy beskyldt for å ha bløffet med regnskapstall de siste kvartalene, blant annet ved å skjule kostnader og bokføre inntekter som ikke skal være reelle.

Full gransking

Ledelsen anklages for å holde tilbake kritisk informasjon fra eget styre, investorer og analytikere. Kort sagt ulovlig markedsmanipulasjon.

Varslerne hevder at de sitter på bevis i form av epost og samtaleopptak, inkludert kvinnefiendtlige og andre nedsettende slengbemerkninger, som Parkeh skal ha kommet med om to av styremedlemmene.

Styreformann og Infosys' medgründer Nandan Nilekani har varslet full etterforskning av påstandene. Dette er bare den seneste i en rekke varslingssaker som har skapt det rene kaos i Asias nest mest verdifulle IT-tjenestetilbyder, skriver Bloomberg. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.