Børssuksess for Stocknet.no

Den nettbaserte aksjemegleren Stocknet.no hadde 1. mars 4,5 prosent av alle handlene på Oslo Børs. Stadig flere kaster seg over nettmeglerne.

Den nettbaserte aksjemegleren Stocknet.no hadde 1. mars 4,5 prosent av alle handlene på Oslo Børs. Stadig flere kaster seg over nettmeglerne.

Stocknet.no har hatt kjempesuksess med å kapre private investorer til å handle aksjer over nettet. I februar hadde selskapet 5 500 medlemmer, men allerede i mars var dette tallet oppe i 8 000.

Nettmegleren har hånd om hele 4,5 prosent av aksjehandelen på Oslo Børs, og formidler rundt 1 400 ordrer hver dag. Selskapets daglige leder, David Holten, sier til digi.no at omsetningen går rett til værs.

- Vi har gode tider, ja. I fjor regnet vi med å ha 250 handler i mars 2000, men de reelle tallene ble langt høyere. Mandag hadde vi 1 416 handler, noe som er ny rekord, sier David Halten til digi.no. Mandag omsatte Stocknet.no for hele 52 millioner kroner.

Det er et overveldedne flertall menn som er Stocknets kunder. Faktisk er 99 prosent av kundene menn i alderen 20 til 70. Og snitthandelen er på hele 42 000 kroner.

Halten sier til digi.no at annonsekampanjen selskapet har kjørt den siste tiden har gjort sitt til at selskapet har hatt en kraftig medlemsvekst . - Men vi ser at de fleste som blir medlemmer hos oss har fått vite om tjenesten via venner og kjente. Faktisk kom 60 prosent til oss via denne kanalen, sier Holten.

Til toppen