Børster støv av Usenet

Google fikser gigantarkiv, til glede for gamle nerder.

Google fikser gigantarkiv, til glede for gamle nerder.

Usenet, også kjent bare som «news» eller «nyhetsgrupper» var et populært system i bruk på internett lenge før weben kom igang i 1994. Tjenesten ble startet allerede i 1979.

En gigantisk samling med digital historie fra gode, gamle Usenet, som lenge har ligget brakk, blir nå hentet opp fra det dypeste mørke.

Google kjøpte i 2001 to arkiver med til sammen 700 millioner Usenet-meldinger, som ble innlemmet i selskapets Google Groups-tjeneste.

Arkivmaterialet, som spenner over 20 år, har imidlertid vært lite tilgjengelig. Søk etter innhold har i mange tilfeller gitt få eller ingen treff.

En artikkel hos teknologinettstedet Wired tok opp denne problemstillingen, og nå tar Google affære.

- Det viste seg at dette skyldes en feil, som påvirket søk innen grupper. Vi takker dere for å ha skrevet om dette, fordi det er sånn vi oppdaget problemet, sier en Google-representant i en oppfølger hos Wired.

Det er fortsatt enkelte problemer som gjenstår før innholdet kommer til sin rett. Wired påpeker at dato-sorteringen ennå ikke virker. Google erkjenner at de har en jobb å gjøre og lover å forbedre tjenesten i tiden fremover.

Google har satt sammen en oversikt over noen av de mest interessante nyhetene på Usenet helt tilbake til 1981.

På listen finner vi blant annet Tim Berner-Lees kunngjøring av World Wide Web som prosjekt, samt Linus Torvalds kunngjøring om Linux.

Les også «nerdene som reddet Usenet».

(Kilde: Wired, ReadWriteWeb)

    Les også:

Til toppen