FORBRUKERTEKNOLOGI

Børster støv av Usenet

Google fikser gigantarkiv, til glede for gamle nerder.

9. okt. 2009 - 14:48

Usenet, også kjent bare som «news» eller «nyhetsgrupper» var et populært system i bruk på internett lenge før weben kom igang i 1994. Tjenesten ble startet allerede i 1979.

En gigantisk samling med digital historie fra gode, gamle Usenet, som lenge har ligget brakk, blir nå hentet opp fra det dypeste mørke.

Google kjøpte i 2001 to arkiver med til sammen 700 millioner Usenet-meldinger, som ble innlemmet i selskapets Google Groups-tjeneste.

Arkivmaterialet, som spenner over 20 år, har imidlertid vært lite tilgjengelig. Søk etter innhold har i mange tilfeller gitt få eller ingen treff.

En artikkel hos teknologinettstedet Wired tok opp denne problemstillingen, og nå tar Google affære.

- Det viste seg at dette skyldes en feil, som påvirket søk innen grupper. Vi takker dere for å ha skrevet om dette, fordi det er sånn vi oppdaget problemet, sier en Google-representant i en oppfølger hos Wired.

Det er fortsatt enkelte problemer som gjenstår før innholdet kommer til sin rett. Wired påpeker at dato-sorteringen ennå ikke virker. Google erkjenner at de har en jobb å gjøre og lover å forbedre tjenesten i tiden fremover.

Google har satt sammen en oversikt over noen av de mest interessante nyhetene på Usenet helt tilbake til 1981.

På listen finner vi blant annet Tim Berner-Lees kunngjøring av World Wide Web som prosjekt, samt Linus Torvalds kunngjøring om Linux.

Les også «nerdene som reddet Usenet».

(Kilde: Wired, ReadWriteWeb)

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.