BEDRIFTSTEKNOLOGI

Børsuro sender nettsteder i været

At Internett er et raskt og effektivt medium får alle børsinteresserte ta del i om dagen når børskursene slår seg vrange. Alle nettsteder som presenterer børskurser viser sterk vekst i trafikken disse dager. Hos New York Times var det større trafikk i går enn den helgen da prinsesse Diana døde.

Frode Eriksen
28. okt. 1997 - 16:23

Et av verdens best besøkte nettsteder for finans og børs er The Wall Street Journal Interactive Edition. Her oppleves dagens børsuro svært godt. Redaktør Neil Budde sier til egen avis at trafikken hele forrige uke satte stort sett rekorder hver dag. - Vi er en abonnementstjeneste og vil ikke merke toppene like godt som en gratis tjeneste, sier han.

På en tjeneste som Microsoft Investor på MSNBC, var trafikken mandag så stor at flere brukere fikk problemer med å nå den informasjonen de var ute etter. Hos Keynote Systems Inc, som måler funksjonaliteten på kommersielle nettsteder, kunne en registrere at ventetiden for å få aksess til flere nettsteder steg betraktelig mandag.

Merril Lynch er en av de finansielle tjenestene som fikk massiv trafikk mandag som følge av uroen på børsen. - Uansett hvor mye vi setter døren på klem, så klarer stadig nye besøkende å klemme seg inn, er bildet Thomas Henry bruker når han overfor The Wall Street Journal forteller hvordan trafikken på Quote.com Inc. var mandag. Siden fredag, som også var en sterkt trafikkert dag, økte trafikken med 15 prosent.

Et nettsted som konsentrerer seg om private finanser, Motley Fool, endte trafikken mandag 30 prosent over normalen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.