Bouvet bommet på målet

Inntektene øker, men prosjektsmell ødela.

I siste kvartal økte Bouvets kostnader mer enn inntektene. Marginene faller som følge av overskridelser i et fastprisprosjekt.
I siste kvartal økte Bouvets kostnader mer enn inntektene. Marginene faller som følge av overskridelser i et fastprisprosjekt.

Inntektene øker, men prosjektsmell ødela.

Bouvet la tirsdag fram regnskapstall for andre kvartal. Målt mot samme periode i fjor økte driftsinntektene med 19,6 prosent til snaut 251 millioner kroner.

Det norske IT-konsulentselskapet fikk et driftsresultatet (EBIT) på 20,9 millioner kroner, ned 4,9 prosent eller én million kroner.

Prosjektsmell

Driftsmarginen synker fra 10,5 prosent til 8,3 prosent, og faller altså under Bouvets uttalte mål om tosifrede marginer.

Bouvets Sverre Hurum er nå den lengstsittende topplederen i et større norsk IT-selskap. Han gleder seg over 10 års lønnsom vekst.
Bouvets Sverre Hurum er nå den lengstsittende topplederen i et større norsk IT-selskap. Han gleder seg over 10 års lønnsom vekst. Bilde: Nicki Twang

I rapporten blir dette fallet forklart med overskridelser i et fastprisprosjekt som belaster regnskapet med 4 millioner kroner.

Etter skatt gir det et netto resultat på 15 millioner blank. Det er 900.000 kroner bak samme kvartal i fjor, eller ned 5,4 prosent.

Økte kostnader

Driftskostnadene øker med 22,4 prosent. Utgiftene øker følgelig mer enn inntektene. De økte kostnadene forklares med økt rekruttering samt en generell lønnsvekst på 4,1 prosent.

Bouvet har nå 845 ansatte fordelt på 14 kontorer i Norge og Sverige. Det er 143 flere enn for et år siden. Det siste kvartal har staben økt med 24 hoder.

Fremtidsutsiktene er gode, mener administrerende direktør Sverre Hurum.

- Etterspørselen er god på de fleste av Bouvets tjenesteområder. Bouvet har nå eksistert i 10 år og har hele veien hatt lønnsom vekst, sier Hurum i forbindelse med resultatfremleggelsen.

    Les også:

Til toppen