Bouvet etablerer seg i Sverige

Bouvet-sjef Sverre Hurum starter aggressiv satsning med å kjøpe Malmö-basert selskap.

Bouvet etablerer seg i Sverige

Bouvet-sjef Sverre Hurum starter aggressiv satsning med å kjøpe Malmö-basert selskap.

Det børsnoterte konsulentselskapet Bouvet er en av Norges største innen IT-konsulenter, og nå satser de på å bygge seg opp i Sverige.

I dag melder selskapet at de har inngått en intensjonsavtale om å kjøpe alle aksjene i det Malmö-baserte selskapet Zekundera AB.

Zekundera er et svensk IT-konsulentselskap basert i Malmö. De er Gold Partner med Microsoft, på samme måte som Bouvet, og harsin spesialkompetanse innenfor systemutvikling og systemarkitektur.

Bouvet vil foreløpig ikke offentliggjøre kjøpsprisen, men Bouvet skriver i en pressemelding at prisen vil være resultatavhengig og fastsettes ut fra prestasjoner over en spesifisert periode.

- Oppkjøpet av Zekundera er en viktig hendelse for Bouvet, og et ledd i vår vekststrategi utenfor Norge. Flere av våre største kunder har i lang tid uttrykt ønske om at vi etablerer oss i Sverige., sier Sverre Hurum, administrerende direktør i Bouvet, i en pressemelding.

Bouvet forteller at de i lengre tid har analysert og vudert det svenske markedet for å forberede sin etablering. De har kommet frem til at etterspørselen etter konsulenttjenester trolig er størst i Öresunds- og Stockholmregionene.

Med kontor i Malmö mener Bouvet at København også vil være et naturlig marked, takket være Öresundsbroen.

- I våre undersøkelser har vi også fått sterke signaler om at vårt konsept, med et integrert tjenestespekter innenfor IT, er unikt i Sverige. Bouvet vil sammen med Zekundera videreutvikle vår unike tilnærming i det svenske markedet. Dette vil være en spennende start i et marked med mange muligheter, sier Hurum.

    Les også:

Til toppen