Bouvet fosser fram

Pengene triller inn, men rekrutteringen flater ut.

Bouvet fosser fram
Bouvet legger igjen frem gode tall, noe toppsjefen forklarer med dyktige ansatte som trives på jobben. Bilde: Bouvet

IT-konsulentselskapet leverer nye, pene tall når de i dag presenterer sitt regnskap for årets tre første måneder for Oslo Børs og sine investorer.

Bouvet omsatte for 300,9 millioner kroner i første kvartal. Topplinjen er opp syv prosent sammenlignet med førstekvartal i fjor.

Driftsresultatet (EBIT) øker til 27 millioner kroner, en oppgang på 21 prosent. Driftsmarginen er styrket fra 7,9 til 9,0 prosent. Etter skatt er resultatet bedret fra 16,6 til 19,2 millioner kroner.

Tallene er påvirket i positiv retning av to ekstra arbeidsdager i perioden, sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Bouvet slo i fjor i bordet med sitt beste resultat noensinne og en årsomsetning opp åtte prosent til 1,1 milliarder kroner.

Det er få skyer på horisonten, og hvis vi skal dømme etter dagens regnskapspresentasjon ligger de godt i rute til enda et rekordår.

– Ikke tilfeldig

I kvartalrapporten melder Bouvet om gode tider. Ordreinngangen innen områdene kraftforsyning, varehandel og (digitaliseringen av) offentlig sektor preges av mange nye oppdrag, med noe nedgang innen olje og gass.

Administrerende direktør Sverre Hurum trekker i en børsmelding fram de ansattes motivasjon og kompetanse som årsak til at kundene kjøper mer.

– Når vi leverer gode økonomiske resultater, så tror vi ikke det er tilfeldig, sier Hurum.

Rekrutteringen flater ut

Regnskapet forteller at de hadde 932 ansatte ved slutten av kvartalet. Det er 39 flere enn på samme tid i fjor, eller opp 4,4 prosent.

Samtidig har staben vokst langt kraftigere enn dette i foregående år, men fra en topp i 2012 flater rekrutteringen nå ut.

Bouvet leverer kommunikasjon, digitale løsninger og rådgivning til offentlig og privat sektor. Kundelisten omfatter blant annet Forsvaret, Vinmonopolet, Color Line, Statoil, GDF SUEZ og Jernbaneverket.

Les mer om: