Bouvet øker på nesten alle områder

Solid omsetningsvekst, kraftig økning i overskudd og tosifrede marginer.

Bouvet øker på nesten alle områder
PENE TALL: Bouvet med administrerende direktør Sverre Hurum i spissen, leverer gode resultater. Arkivfoto. Bilde: Espen Zachariassen

Det norske IT-konsulentselskapet Bouvet melder om god fart og solide resultater.

Foruten kunder fra olje og gass-bransjen, hvor inntektene isolert sett sank 14,1 prosent, opplever selskapet vekst i samtlige forretningsområder, ifølge regnskapet lagt frem for Oslo Børs torsdag.

- Vi har omsetningsvekst i alle sektorer bortsett fra olje/gass. Nye avtaler og tjenester innen olje/gass gjør at vi likevel opprettholder tilfredsstillende aktivitet i denne sektoren, sier Bouvet-sjef Sverre Hurum i en børsmelding.

Tegning av en tiårig avtale med Statoil er blant periodens høydepunkter. Det er også en bred rammeavtale med Helse Vest IKT og kontrakten om forvaltning og videreutvikling av Altinn-portalen.

Omsetningen endte på 315,7 millioner kroner i andre kvartal. Det er 14,3 prosent mer enn i fjor på samme tid. EBIT-marginen har løftet seg fra 8,6 til 11,0 prosent.

Størst vekst opplever selskapet innen leveranser til varehandel, transport, el-forsyning, offentlig administrasjon og forsvar, heter det i kvartalsrapporten.

Driftsresultatet økte 46,2 prosent til 34,6 millioner kroner. Nettoresultatet er opp 45,1 prosent. Det gir et overskudd på 25,4 millioner kroner, mot 17,5 millioner kroner samme kvartal i fjor.

Bouvet er med sine drøyt tusen ansatte et av landets største konsulentselskap. Virksomheten satser på en regional modell med fjorten kontorer fordelt på Norge og Sverige.