KARRIERE

Bouvet oppfordrer IT-bransjen til å støtte lokale restauranter

– Vi snakker om dugnad, men det er veldig mange som har en tøffere dugnad enn oss, sier kommunikasjonsdirektøren i Bouvet.

Bouvet oppfordrer de ansatte til å støtte de små, lokale restaurantene som har slitt det siste året.
Bouvet oppfordrer de ansatte til å støtte de små, lokale restaurantene som har slitt det siste året. Foto: Bouvet
12. mars 2021 - 05:00

I dag, 12. mars, takker Bouvet at de ansatte har jobbet seg gjennom ett år med koronakrise.

Krisen har rammet ulike bransjer svært ulikt, og de bransjene som er rammet hardest, er bransjer der andelen unge og folk med lav utdanning er høy, som blant annet i restaurantbransjen.

Også på Facebook har Bouvet gått ut med en oppfordring til kolleger i IT-bransjen.

Henriette Høyer, kommunikasjonsdirektør i Bouvet, forteller at bakgrunnen var at de ville gjøre noe stas for de ansatte, som i stor grad har arbeidet hjemmefra siden mars i fjor.

– Vi hadde rett og slett lyst til å markere og si takk for omstillingen og den uvurderlige innsatsen det siste året, sier Høyer.

Schibsted satser på Chat GPT til alle ansatte. Hovedmålet er merverdi for sluttbrukerne av selskapets produkter. Bildet er fra Schibsteds kontor i Helsinki i Finland.
Les også

Schibsted kjøper Chat GPT til nesten alle ansatte

Ikke tacofredag i dag

Derfor valgte de å spandere middag på de ansatte. Rent praktisk i form av at de ansatte den 12.3 bestiller en god take away-middag, leverer kvittering og får igjen 600 kroner.

Dermed blir fredagstacoen i de rundt 1700 Bouvet-ansattes hjem byttet ut.

– Vi opplever også at vi er heldige som kan jobbe hjemmefra, og at vi kan utføre arbeidet vårt på omtrent samme måte hjemme, sier Høyer.

Bouvet oppfordrer de ansatte til å støtte de små, lokale restaurantene som har slitt det siste året. <i>Foto:  Bouvet</i>
Bouvet oppfordrer de ansatte til å støtte de små, lokale restaurantene som har slitt det siste året. Foto:  Bouvet

–  Klart vi savner å jobbe sammen fysisk, men er veldig takknemlige som kan gjøre det online. Vi snakker om dugnad, men det er veldig mange som har en tøffere dugnad enn oss, sier Høyer.

Bouvet har kontorer nord, øst, vest og sør i Norge. Ulike koronaregler gjelder, men i solidaritetens navn har de bedt alle bestille take away.

Høyer forteller at de har fått enormt mange positive tilbakemeldinger fra de ansatte.

– Vi ønsker at våre konkurrenter og samarbeidspartnere blir inspirert til å bli med. Og så er vi veldig ydmyke overfor de i bransjen om det ikke går like greit for også. Det er flere som har måttet permittere og ikke har fått inn samme arbeidsmengde som tidligere. Men de som har mulighet, oppfordrer vi definitivt til å gjøre det samme.

Karianne Tung  (Ap) fotografert i forrige uke da hun deltok på kåringen av Norges femti fremste tech-kvinner.
Les også

KI-bruken i staten øker voldsomt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.