Bouvet passerte milliarden

Kraftig vekst i 2012, sier Sverre Hurum.

Bouvet passerte milliarden
Selskapets konsulenter tar noen ganger på seg oppgaver utenom det vanlige. Bilde: Bouvet

Det foreløpige regnskapet for 2012 til det norske konsulentselskapet Bouvet viser en omsetning på litt over en 1,03 milliarder kroner. Det er 15 prosent mer enn i 2011.

Driftsresultatet (EBIT) falt med 11,1 prosent til 78 millioner kroner. Nettoresultat ble 56,6 millioner kroner, ned 11,5 prosent fra 2011.

Administrerende direktør Sverre Hurum konstaterer at 2012 ble det tiende året på rad med både lønnsom vekst og større vekst enn markedet. Veksten kommer først og fremst innen olje og gass, offentlig sektor, varehandel og energiforsyning.

Bouvet satser på en regional modell med 14 kontorer i Norge og Sverige. Kontorene legger opp sin virksomhet etter lokale forhold.

– Det er avgjørende at konsulentene våre holder til nær kunden og forstår virksomheten og kulturen, sier Hurum. Han har ingen planer om å etablere kontor i India.

Sverre Hurum vil ikke åpne kontor i India.
Sverre Hurum vil ikke åpne kontor i India. Bilde: Nicki Twang

Den største omsetningen til Bouvet er innen systemintegrasjon, skreddersydde løsninger, brukeropplevelser, SAP og kurs. De siste årene er tjenestetilbudet utvidet til blant annet digital kommunikasjon. Mobile løsninger, sikkerhet, infrastruktur og organisatorisk rådgivning. Selskapet har også tatt på seg totalansvar for drift.

De største kundene i 2012 var Aibel, Color Line, Forsvaret, GdF SUEZ, Jernbaneverket, Statkraft, Statnett, Statoil, Total E&P og Vinmonopolet.

Bouvet avsluttet 2012 med 881 ansatte.

Les mer om: