Boxer lærer opp arabiske sjeiker

Boxer skal levere opplæringsprogram til De Forente Arabiske Emirater. Selskapet ser for store muligheter for mersalg i hele regionen.

Som første norske e-læringsselskap skal nå Boxer Technologies AS levere opplæringssystemer til Midtøsten. Selskapet mener kontrakten kan være Boxers døråpner til oljeselskaper i hele den arabiske gulf.

Boxers forretningside er å erstatte allerede eksisterende internopplæring med multimediabaserte læreprogram eller gjennom skreddersøm av nye kursløsninger. Selskapet har ca 80 ansatte, fordelt på kontorer i Kristiansand, Stavanger og Oslo. Læreprogrammene omfatter de fleste av produktene fra Microsoft og Lotus.

Den nye kontrakten innebærer at Boxer skal lage og levere virtuell opplæring til alle de 250 ansatte i oljeselskapet Borouge i De Forente Arabiske Emirater.

Kontrakten er i første omgang verdt tre millioner kroner, men kan ifølge selskapet fort mangedoble sin verdi.

- Kontrakten er veldig viktig fordi den er en døråpner til oljeselskaper i hele den arabiske gulf. Og disse er det ikke så rent få av, sier markedsdirektør Sølve Johannessen i Boxer Technologies AS.

Ansatte ved oljeselskapet Borouge skal få fire timers opplæring med norsk teknologi. Opplæringen fokuserer på sikkerhet, men dekker også emner som firmaintroduksjon og hvordan få arbeidstillatelse.

- Vi så et marked i Emiratene for en teknologileverandør av Boxers kaliber, og anbefalte dem å markedsføre sine løsninger her, sier Carl Ottar Rafner ved Norges Eksportråds kontor i Abu Dhabi, i en pressemelding.

Han forteller at norske teknologileverandører dominerer flere nisjer innen arabisk oljeindustri.

- Potensialet er stort, både for Boxer og andre aktører, avslutter Rafner.

Til toppen