Boxer på kanten av stupet

E-læringselskapet Boxer Technologies er på konkursens rand. Selskapet skal ha brukt nærmere en million offentlige forskningskroner til daglig drift i stedet for å dele dem ut til sine partnere.

Det er Stavanger Aftenblad som skriver dette.

Ifølge avisen ber Boxer Technologies AS nå sine kreditorer om en akkordløsning på sine finansielle problemer. Dersom ikke kreditorene frivillig ettergir store deler av sine krav mot Boxer, trues selskapet av konkurs.

Akkordforslaget fra Boxer innebærer at kreditorene må nøye seg med å motta 30 prosent av det Boxer skylder dem.

Boxer har de siste årene investert betydelige midler i oppkjøp av konkurrerende og komplementerende virksomheter. Det har gitt økt omsetning men også store underskudd. Etter en omsetning i fjor på 45 millioner kroner satt selskapet igjen med minus 14,3 millioner kroner i resultat.

Det svake resultatet kommer til tross for at selskapet har beholdt offentlige midler man egentlig skulle ha betalt videre til sine partnere, avslører Stavanger Aftenblad som forteller at Boxer i flere år har administrert økonomien i forskningsprosjektet Nettlær på oppdrag fra Norges Forskningsråd (NFR). Forskningsrådet har betalt penger til Boxer for å gjøre denne jobben - penger som Boxer deretter skulle ha sendt til de deltakende medlemmene i forskningsprosjektet. Det har imidlertid ikke skjedd, skriver avisen.

Ifølge Stavanger Aftenblad begynte problemene å tårne seg opp for Boxer midt i fjoråret og avisen skriver at administrasjonen i Boxer skal ha unnlatt å si i fra til toppledelsen når pengene fra NFR ble mottatt. I dag er situasjonen den at Boxer skylder nærmere en million kroner i offentlige midler til fire deltakere i forskningsprosjektet; Rogaland kurs- og kompetansesenter (320.000 kroner), Telenor (141.100 kroner), Rogalandsforskning (145.799 kroner) og Høgskolen i Stavanger (340.000 kroner).

Også utbetalinger fra Forskningsrådet i løpet av 2002 har ifølge regionavisen forsvunnet inn i Boxer-sluket.

Boxer skal være i dialog med investorer som kan tenkes å sprøyte inn hardt tiltrengt kapital i selskapet. Aftenbladet "har bragt i erfaring" at det er den trønderske Reitan-gruppen som ligger an til å overta Boxer Technologies. "Rema-generalen på Lade har en strategi om å vokse innen IT, og Boxer med brukket rygg kan være vurdert som en interessant oppkjøpskandidat", skriver avisen.

E-læringsselskapet Boxer Technologies ble etablert i 1986. Selskapet har ca 80 ansatte, fordelt på kontorer i Kristiansand, Stavanger og Oslo.

Til toppen