Boxman er ferdig - fant ingen kjøper

Nok en høyprofilert nettbutikk må kaste inn håndkledet på grunn av kapitalmangel. Boxman lyktes ikke med å få en kjøper til nettbutikken. Nå går det mot masseoppsigelser.

digitoday.no får mandag kveld bekreftet av administrerende direktør Helge T. Zimmer i Boxman Norge at det nå faktisk går mot en styrt avvikling av bedriften.

- Ja, det stemmer at vi ikke har fått noen kjøper. Jeg ønsker imidlertid ikke å kommentere saken nærmere før jeg i morgen tidlig har fått meddelt de ansatte i selskapet om hva som nå skal skje, sier han til digitoday.no.

Boxmans kollaps kan langt på vei tilskrives det vanskelige kapitalmarkedet. Markedet har siden børskrakket i april vært svært negativt til selskaper innenfor business-to-consumer-området. Boxman trengte å hente inn 20 millioner britiske pund, 270 millioner norske kroner. Dette var ingen villige til å gi selskapet, som helt siden starten har brukt betydelige beløp på markedsføring og rask internasjonal ekspansjon.

Mandag var fristen for å bli reddet av en "hvit ridder", men ingen kom nettmusikkbutikken til unnsetning.

Det er ennå usikkert hvordan Boxman vil forsøke å innfri sine forpliktelser overfor kreditorene.

Selskapet har tidligere kommunisert at ingen kunder skal bli berørt av selskapets problemer. Kunder som har inne bestillinger hos Boxman vil ikke motta disse varene, men Helge Zimmer lovte overfor digitoday i forrige uke at kundene ikke vil oppleve økonomiske følger av avviklingen. Varene blir nemlig ikke belastet kundens konti før varene er gått ut av lageret.

Boxman ble etablert av svenske Ola Ahlvarsson i 1997.

20. august 1998 ble den norske avdelingen åpnet. Helge Zimmer ble ansatt som selskapets norske toppsjef i januar 2000 etter å ha vært konstituert fra sommeren 99. Tidligere direktør Marianne Løvdal hadde da permisjon fra direktørstillingen. Hun havnet senere i den norske avdelingen av det svenske investeringsselskapet Result Venture Knowledge - et annet selskap ledet av Boxman-gründer Ola Ahlvarsson. Boxman la fram et underskudd på omlag 310 millioner kroner for årets seks første måneder, og pengeforbruket var stort - en 'burn rate' på mellom ti og tjue millioner kroner i måneden har vært antydet.


Selskapet planla i april en emisjon som skulle bringe inn formidable 300 millioner britiske pund. Boxman var imidlertid maksimalt uheldig med timingen. Børskrakket sparte ingen - heller ikke Boxman.

Til toppen