Boxman forsinket, trenger penger

Internett-musikkbutikken Boxman sliter og har hentet inn 154 millioner kroner for å sikre driften i påvente av økt netthandel.

Internett-musikkbutikken Boxman sliter og har hentet inn 154 millioner kroner for å sikre driften i påvente av økt netthandel.

Til tross for en enorm bruk av Internett, har ikke handelen tatt av like raskt som ventet her i Skandinavia. Dette har blant annet rammet Internett-musikkbutikken Boxman. Nå har styreformann Jan Carlzon hentet inn 154 millioner kroner, skriver Computerworld Danmark.

Boxman tjener enda ikke penger, men hevder dette skyldes de store investeringene selskapet gjør. Men selskapet sa tidligere at de skulle være børsnotert i løpet av 1999.

Pengene selskapet nå har hentet inn skal brukes til å holde ekspansjonstakten oppe mens Boxman venter på at den europeiske netthandelen løfter seg. Første punkt er etableringer i flere europeiske land, men Boxman skal også utvikle systemer for elektronisk distribusjon av musikk til kunder.

I USA har mange av de store plateselskapene allerede begynt å selge musikk i MP3-format, men her i Europa satser altså Boxman på å bli en sentral aktør.

- Det går mot digital levering - spørsmålet er når og med hvilken teknologi. Vi selger musikk og vil levere den slik kunden ønsker, sier Helge Zimmer, direktør i Boxman Norge.

Til toppen