RESULTATERFINANS

Boxman kjøper, flytter og reorganiserer

Boxman kjøper en britisk musikkforhandler og flytter nå endelig til London med et holdingselskap. Den samlede markedsverdien på de sammenslåtte selskapene er anslått til 52 millioner pund, 641 millioner norske kroner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. juli 1999 - 17:02

- Boxman har kjøpt den britiske selskapet iMVS.com, forteller Tony Salter, administrerende direktør i Boxman Sverige, til digi.no. Enkelte publikasjoner har i dag hevdet at det er iMVS som har kjøpt Boxman, men Salter forteller at Boxman er fire ganger så store som iMVS, så det ville ikke være aktuelt.

Også iMVS selger CD-er, videofilmer og annet via web-baserte butikker og er notert på den britiske OFEX-børsen. Selskapet, som ble etablert i 1996, har 34 ansatte og hadde i 1998 en omsetning på 16 millioner kroner.

Boxman.com plc vil være det nye navnet på holdingselskapet til de sammenslåtte selskapene som altså skal ligge i London. Det er ikke mer enn tre måneder siden det gikk ut en melding fra Boxman da selskapet etablerte seg på de britiske øyer. I mars opplyste plateforhandleren først at hovedkontoret skulle legges til London for så å reverse den med opplysninger om at basen fortsatt var Stockholm (se artikler under denne saken).

Boxman planlegger å søke om børsnotering i løpet av seks til tolv måneder, sier Salter. Ifølge en børsmelding sendt ut på OFEX vil dette skje innen ni måneder.

Detaljene rundt både oppkjøpet og omorganiseringen er ifølge Salter foreløpig konfidensielle.

Likevel røpes det i børsmeldingen at den såkalte market capitalisation til sammen på de sammenslåtte selskapene er på 52 millioner britiske pund, det vil si 641 millioner norske kroner etter dagens valtuakurser. De to selskapene slås sammen ved en utveksling av aksjer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.