RESULTATERFINANS

Boxman-kunder får ikke varene

Administrerende direktør Helge T. Zimmer i Boxman Norge står uten jobb etter konkursen i selskapet. Han opplyser at de siste nettkundene som bestilte varer ikke vil få dem, men må selvsagt heller ikke betale. Han er bitter på investorene som nektet å bli med videre.

24. okt. 2000 - 16:48

Den kjente svenske investoren Kjell Spångberg med sitt selskap Emerging Technologies var blant eierne som ikke ville være med e-butikken Boxman Sverige videre.

Ifølge Helge T. Zimmereks-direktør i Boxman Norge, ble konkursbegjæringen sendt i Stockholm tirsdag morgen. I Norge faller det seks mennesker fra og på global basis er det 120 mennesker som nå må finne seg ny jobb.

Helge T. Zimmer.
Helge T. Zimmer.

Zimmer forteller at det var forhandlinger helt til det siste (mandag var siste frist) for salg av hele selskapet, inkludert ansatte, merkenavn og infrastruktur. Mange investorer i Europa skal ha vist sin interesse, men Zimmer hevder at det var en grense for hvor lenge de kunne vente.

- Jeg understreker at jeg nå uttaler meg som privatperson. Jeg må innrømme at jeg føler at investorene har sviktet oss. Det er fortsatt i en tidlig fase av Internett, og jeg hadde håpet at de ville være litt mer langsiktige i sine investeringer, sier en tydelig skuffet Zimmer.

Han opplyser at de som hadde bestilt rundt den tiden da Boxman la ned driften foreløpig har fått kansellert bestillingene sine.

- De fleste har ikke fått regningene, men uansett trenger ingen av disse å betale fakturaene. Ingen kunder kommer til å lide økonomisk, sier han.

Boxman er den eldste av merkevarene på nettet som har måttet kaste inn håndkledet. Andre konkurstilfeller som Boo.com og Dressmart Company er av nyere dato, mens Boxman hadde en forretningsmodell man trodde skulle holde.

Men heller ikke for det svenske selskapet kom ikke omsetningen opp i tilfredsstillende volum, og selskapet svidde av rundt to millioner pund i måneden.

- Norden er det området som har gått best. Vi hadde nesten 100.000 kunder i Norge og en høy gjenkjøpsrate. Vi var også inne i en veldig positiv trend, mener Zimmer som sier han har fått mange sympatierklæringer fra både nettkunder og partnere.

Han sier selv han har fått en del tilbud han nå kommer til å vurdere seriøst.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.