RESULTATERFINANS

Boxman må hente inn 400 mill.

Det svenske Internett-selskapet Boxman skal hente inn 400 millioner kroner. Samtidig har verdien av selskapets aksjer rast som en stein, fra 2,1 milliarder svenske kroner til drøye 85 millioner kroner.

Sigvald Sveinbjørnsson
20. sep. 2000 - 12:50
Boxman sliter for tiden. Selskapet tapte i årets første seks måneder hele 330 millioner svenske kroner og alle salgsprognoser selskapet har satt opp har ikke blitt innfridd.

Nå må selskapet hente inn ytterligere 400 millioner svenske kroner for å overleve høsten, skriver Dagens Industri.

Selskapets aksjeverdi har rast fra en topp da selskapet var verdt nærmere 2,1 milliarder kroner, til dagens prissetting som tilsvarer en verdi på 85 millioner svenske kroner. Dette er et fall på nærmere 96 prosent, skriver den svenske næringslivsavisen.

Interessen for aksjene i selskapet er minimal, opplyser de som tilrettelegger handelen i papiret. Dette gjør ikke situasjonen bedre når selskapet skal hente 400 millioner kroner i et stramt marked. I emisjonen blir aksjonærene tilbudt aksjer til en pris på 1,4 svenske kroner. På topp ble aksjen notert til nærmere femti kroner.

Boxman trenger penger. Ifølge Dagens Industri tapte selskapet 330 millioner før skatt i første halvår i år. Det er også symptomatisk at selskapet ikke lenger deler ut sin halvårsrapport til andre enn aksjonærer.

For at selskapets drift skal fortsette videre må de nye 400 millionene komme inn fra eksisterende aksjonærer. De 200 millionene som ble hentet inn tidligere er nemlig brukt opp.

En av de store aksjonærene i Boxman er den svenske investoren Kjell Spångberg. Gjennom investeringsselskapet Emerging Technologies kontrollerte han aksjer i Boxman som hadde en verdi på 110 millioner kroner. I dag har disse en verdi på drøye 4 millioner svenske kroner.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.