Boxman-sjefer: -"We're basically out-of-business"

Boxman-sjef Tony Salter uttaler seg i svært negative vendinger til Financial Times om sine egne eiere. Og digitoday.no får bekreftet av investor relations-sjefen i selskapet at Boxman "basically is out of business".

Boxman-sjef Tony Salter uttaler seg i svært negative vendinger til Financial Times om sine egne eiere. Og digitoday.no får bekreftet av investor relations-sjefen i selskapet at Boxman "basically is out of business".

Boxman er i store problemer etter at selskapet ikke greide å hente inn ny kapital i forbindelse med den pågående emisjonen.

Etter en ringerunde på morgenkvisten får digitoday.no endelig tak i David Winsdor-Clive som bekrefter problemene:

- Vi er i realiteten "out-of--business", men det er samtidig mye mer komplisert enn som så, er hans knappe kommentar. Windsor-Clive er sjef for investor relations og henviser til en pressemelding som skal komme i formiddag.

En slik konkurs vil bli den største e-handelskonkursen siden Boo.com kollapset i mai. Boxman måtte også trekke en planlagt børsnotering og emisjon på 300 millioner pund i april.

Selskapet skal ha stengt tjenesten natt til mandag. Etter det som omtales som frenetisk møtevirksomhet mandag og tirsdag skal selskapet ha besluttet å begjære oppbud.

Det skal imidlertid fortsatt være forhandlinger med en mulig kjøper i ett forsøk på å redde restene av selskapet.

- Du kan ikke få ett mer negativt marked for B2C e-handel enn det vi har i øyeblikket, det er en flokkmentalitet i markedet, og flokken løper i feil retning, sier Tony Salter, sjef i selskapet til Financial Times.

- Man kan ikke plutselig snu seg rundt å si at man ikke liker butikken lenger, så dere må tjene penger neste uke, fortsetter Salter.

Boxman ble lansert i 1997 og er en av de mest ambisiøse europeiske internett detaljistene. Selskapet har virksomhet i åtte land. Aksjonærlisten inkluderer medlemmer fra gruppene Madness, Roxette og Ace of Base.

Salter sier til Financial Times at noe av problemet med å skaffe ytterligere kapital bunner i selskapets fragmenterte aksjonærstruktur. Ingen aksjonær har mer enn fire prosent av selskapet. Selskapet har omlag 500 aksjonærer.

Boxman hadde i første halvår ett tap på 24,1 millioner pund etter en omsetning på 5,8 millioner pund. Såkalt "burn-rate", negativ kontantstrøm, skal ha ligget på mellom en millioner til to millioner pund i måneden.

Les om Boxmans problemer:
Boxman-tjenester nede for telling

SISTE: Boxman bekrefter styrt avvikling

Til toppen