Bra for Tandberg Data - bedre for Quantum

Tandberg Datas avtale med Quantum ble dagens nyhet blant IT-selskapene på Oslo Børs. I USA fikk imidlertid Quantum en sterkere oppgang da handelen åpnet i ettermiddag, norsk tid

Den volatile tendensen i det norske markedet fortsatte onsdag, og etter flere dager med god driv oppover endte totalindeksen ned 1,53 prosent. Gode enkeltprestasjoner holdt imidlertid IT-indeksen flytende, og delindeksen svekket seg med beskjedne 0,1 prosent til 1068,8 poeng.

Ser man bort fra ContextVision, ble det Tandberg Data som hadde den sterkeste oppgangen blant IT-aksjene onsdag. Selskapet meldte om en avtale med Quantum som foreløpig gjør Tandberg Data til enslig co-produsent av det amerikanske selskapets suksessrike båndstasjon DLT.

Hva selskapet ikke ville snakke om er hva slags marginer den nye avtalen vil gi. Tandberg Data må trolig ut med et ikke ubetydelig beløp for hver enhet DLT som omsettes. Tatt i betraktning de sterke bevegelsene i aksjen siste tiden, er da heller ikke en oppgang på 7,5 prosent til 21,50 noe å rope hurra for.

Det er strengt tatt ingenting mot den oppgangen på 30 prosent vi så før nyheten ble sluppet.

Langt større var jubelen for Quantum, som til tross for at selskapet er et større, og med flere aktiviteter, steg drøye seks prosent da Nasdaq åpnet onsdag. For Quantum betyr avtalen med Tandberg Data kun inntekter gjennom økte lisensdollar.

At selskapet heller ikke har kommet med noen lovnad om å produsere SLR er heller ikke noe godt tegn for det norske dataselskapet.

Merkantildata endte også opp som en av vinnerne onsdag med en oppgang på 5,2 prosent til 71,50 kroner. Kursen på denne aksjen har vist seg å være nært knyttet opp mot sin nordiske hovedkonkurrenter WM-data og Tieto, og det er derfor nærliggende å tro at en artikkel i finansavisen, der de to selskapenes øverstkommanderende uttalte seg positivt om fremtiden, har vært utslagsgivende for oppgangen.

Til toppen