RESULTATERFINANS

Bra fra HP Norge i tungt IT-år

HP Norge-sjef Frode Haugli leverte gode tall i et tøft IT-år. Resultatet ble doblet fra fjoråret.

20. nov. 2003 - 16:06

HP hadde en omsetning i Norge i siste regnskapsår på 3,56 milliarder kroner, mot 3,7 millioner kroner i fjor. Resultatet før skatt på endte på 70 millioner kroner, mot 31 millioner i forrige regnskapsår.

Hewlett-Packard har avvikende regnskapsår som avsluttes 31. oktober.

- Vi er godt fornøyd med fjoråret. HP Norge har holdt knallhard fokus på å ta markedsandeler, og samtidig være lønnsomme, skriver sjef for Hewlett-Packard i Norge, Frode Haugli i en melding.

Dataselskapet opplyser videre at tallene for første delen av 2002 gjelder sammenslåtte tall fra tiden før fusjonen mellom HP og Compaq.

- Vi har hatt et forretningsår preget av et vanskelig marked med sterkt prispress. I lys av dette er vi svært godt fornøyd med å forbedre vårt resultat, samtidig som vi tar markedsandeler, sier Haugli.

Og han fortsetter:

- Sammenliknet med posisjonen vår i fjor, har vi tatt markedsandeler fra konkurrentene i svært mange markedssegmenter i 2003. Jeg tror mye av årsaken til denne suksessen ligger i vår partnerstrategi som gir oss nærhet til markedet, sier Frode Haugli.

Frode Haugli tror ikke på stor markedsvekst til neste år.

Enkelte markedssegmenter kan komme til å endre seg mer enn andre, men det totale IT-markedet kommer til å være stabilt, kanskje svakt voksende, tror HP-sjefen.

- IT-bedrifter kan ikke lenger skylde på markedet eller den generelle utviklingen i næringslivet for å forklare dårlige tall. Vi kommer nok til å se et IT marked bestående av konsolidering, høyere endringstakt og større svingninger enn før, noe som vil kreve fleksibilitet og omstillingsevne. Vi kommer imidlertid i mindre grad til å se at en hel bransje rammes på bunnlinjen på samme måte som i de to foregående årene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.