KARRIERE

Bra lønnsvekst i IKT-bransjen

IKT-bransjen er igjen optimistisk, noe som viser seg i lønnstatistikken.

I IKT-Norges årlige lønnsundersøkelse steg lønningene i snitt med fire prosent i 2003, mens prognosene for 2004 er en økning på 4,5 prosent.

Undersøkelsen er foretatt mot 40 større selskaper med 100 ansatte og oppover mot 4.000 stillinger i 70 forskjellige stillingskategorier i IKT-bransjen.

Stillinger gjelder alt fra sekretærfunksjoner til administrative sjefsstillinger, drift, salg og markedsføring.

En gjennomsnittslønn til en nettverksoperatør med ett til tre års utdannelse og tilsvarende arbeidserfaring er årslønn på 378.000. Den gjennomsnittelige bonus er på 46.000 kroner.

Stillinger innenfor helpdesk og support med ett til tre års utdannelse og tilsvarende arbeidserfaring har en snittlønn på 359.000 kroner og en bonus på 25.000 kroner.

Support-ansvarlige med seks til åtte års erfaring og minimum to års utdanning har en lønn på 469.000 og et snitt i bonus på 28.000 kroner.

- Våre statistikker viser at IKT-ansatte har relativt godt betalte jobber når de først har fått et bein innenfor bedriften, forteller prosjektleder Fredrik Syversen i IKT-Norge til digi.no.

Det er fremdeles konsulenter og selgere som er lønnsadelen i IKT-bransjen. En senior-rådgiver kan med prestasjonslønn og bonuser tjene fra 700.000 kroner og oppover. En selger har gjerne en grunnlønn på mellom 400.000 og 500.000 og kan tjene like mye på provisjoner.

- Vi er opplagt inne i bedre tider hvor bransjen igjen begynner å tjene gode penger, sier Syversen.

Han tror tiden er forbi der bedrifter fryser eller i verste fall kutter lønninger.

IKT-Norges undersøkelse sammenfaller godt med lønnsundersøkelsen fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) som avdekker en gjennomsnittelig lønnsøkning på 1.300 kroner per måned til 35.000 kroner i månedslønn. Dette er 3,8 prosent mer enn i tredje kvartal 2002.

Det oppsiktvekkende med denne undersøkelsen er den store lønnsforskjellen mellom kvinner og menn. Kvinner tjener nesten 25 prosent mindre enn menn i samme bransje, viser tallene.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra