Braathens femdobler salg via Internett

Braathens melder om markant økning i salg via Internett, og nytt online-system er under planlegging.

Braathens melder om markant økning i salg via Internett, og nytt online-system er under planlegging.

Braathens skriver i en børsmelding idag at selskapet har solgt billetter over Internett for NOK 106 mill ved utgangen av august. Tilsvarende tall i 1999 var NOK 21 mill. Økningen tilsvarer dermed en femdobling. Billettløse reiser (E-pass) utgjør omlag 95 prosent av årets omsetning online så langt.

Den totale omsetning via Internett i 1999 var NOK 65 mill. Til og med august i år har selskapet omsatt for det doble av hele 1999.

- 95 prosent av omsetningen er relatert til E-pass og bedriftsavtaler. Vår største utfordring nå er å få
individuelle forretningsreisende og fritidsreisende over på nett, sier Eli Visnes i børsmeldingen fra Braathens.

Braathens sier de satser offensivt på onlinesalg. Selskapet skal være i sluttfasen av utviklingen av et nytt og kraftig forbedret system for salg over Internett. Den nye løsningen har som mål å gi internettkundene det mest pålitelige og enkleste bestillingssystemet. Lanseringsdato er ennå ikke bestemt.

digitoday.no kan opplyse om at en nylig offentliggjort rapport fra SIFO kom det frem at flesteparten av deltagerne i ett forsøkspanel hadde svært store problemer med å bestille reiser over nett fordi de oppfattet selve bestillingsprosedyren som vanskelig og selskapene som umulig å komme i kontakt med.

Til toppen