Bråhast med ny Opera

Rekker de nettleservalget i Windows?

Bråhast med ny Opera

Rekker de nettleservalget i Windows?

Opera Software kom i forrige uke med den andre betaversjonen av Opera 10.50 til Windows, samt den første betaversjonen av samme nettleser til Mac OS X.

I går kunngjorde selskapets Huib Kleinhout at en lanseringskandidat (RC) for Windows allerede er tilgjengelig. Siden den tid har det kommet ytterligere to nye RC-utgaver.

Kleinhout skriver dette er et resultat av at selskapet har satt opp farten i utviklingsprosessen betydelig. Han forteller videre at det jobbes hardt for også å fullføre versjon 10.50 for Unix-lignende systemer og Mac OS X.

Det er likevel liten tvil om at utgivelsen av Windows-versjonen av Opera 10.50 er det som er hovedfokus for Opera i disse dager. Denne måneden kommer Microsoft til rulle ut og aktivere valgskjermen som krever at brukere av Internet Explorer gjør at aktivt valg av nettleser.

Da er det viktig for Opera Software å kunne tilby en så god nettleser som mulig. De fleste målinger tyder på at Opera 10.50 vil være nettleseren med høyest JavaScript-ytelse når den blir lansert, og det er selvfølgelig et godt argument når man skal forsøke å lokke Windows-brukerne til å velge noe annet enn nettleseren som følger med operativsystemet.

Nytt siden beta 2-utgaven er først og fremst stabilitets- og feilfikser, men det loves også at det nå er mulig å hoppe mellom ulike posisjoner i HTML5-videoer som ennå ikke er ferdig nedlastet.

RC3-utgaven til Windows er tilgjengelig for nedlasting her. Den ble tilgjengelig i dag tidlig. Eventuelle nye versjoner vil sannsynligvis bli kunngjort her.

    Les også:

Til toppen