Bråk om emisjon i Opticom

Med en emisjon forsøker Robert Keith og Thomas Fussel å beholde kontrollen i Opticom.

Med en emisjon forsøker Robert Keith og Thomas Fussel å beholde kontrollen i Opticom.

På onsdag ble det gjort kjent at de engelske investorene Thomas Fussel og Robert Keith solgte seg ut. Meglerhuset Carnegie måtte gjennomføre et tvangssalg for å dekke gjelden til de to.

Kjøperne av aksjene var blant annet Øystein Stray Spetalen og Orkla, som nå lover oppvask ettersom emisjonen i Opticom ble gjennomført uten å informere markedet om hvem som ble tildelt aksjene.

Etter at børsen så på saken ble det i går ettermiddag sendt ut en melding fra Opticom der det ble opplyst at det var Simpson Financial Limited som tegnet seg bak aksjene. Bak selskapet står den Hongkong-baserte investoren Eric Simpson som i flere år har investert sammen med Opticom-toppene Thomas Fussell og Robert Keith.

Nå krever selskapets nye investorer, med Øystein Stray Spetalen i spissen, svar fra Opticom-ledelsen.

Allerede i går var det klart at de nye storaksjonærene i Opticom ønsket å kalle inn til en ekstraordinær generalforsamling.

- Opticom ASA informerer med dette om at aksjonærer som sies å representere 18,09 prosent av aksjekapitalen har krevd at det innkalles til ekstraordinær generalforsamling i Selskapet, heter det i meldingen.

Opprørerne ønsker å få informasjon om beslutningen om å hente inn aksjer i en emisjon 8. november. Denne emisjonen er kontroversiell, fordi den ble igangsatt som et forsvarsverk mot Spetalen og Orkla, mener opprørerne.

I tillegg til dette ønskes valg av nye styremedlemmer i Opticom. Robert Keith og Thomas Fussells posisjon er dermed truet.

Målet for de nye investorene er kontroll over Opticoms eierandel i Fast.

Til toppen