KARRIERE

Bransjen jakter på SAP-konsulentene

SAP-kompetanse er blant det mest etterspurte i IT-bransjen, det bekreftes av Bouvet.

Bouvet er et resultat av sammenslåingen av internett-selskapene Mandator og Cell Network i 2000. Konsulentselskapet hadde på det meste 185 medarbeidere, som ble redusert til 140 i 2002. I dag har Bouvet 170 ansatte.

Etter mange års tørke, har det igjen begynte å svinge i IT-bransjen. Dette gjelder spesielt behovet for SAP-kompetanse og service-orientert arkitektur (SOA). SOA er et teknologiuavhengig klient/server-konsept med bruk av ulike typer brukergrensesnitt.

I hovedsak tilbyr Bouvet tjenester innen SAP, Java, Microsoft og portalløsninger.

I følge administrerende direktør Sverre Hurum begynte det for alvor å ta seg opp i fjor og selskapet ansatte 22 nye medarbeidere. Han utelukker ikke at det kan bli et tilsvarende antall nye rekrutteringer i år.

For å dekke etterspørselen jobber SAP Norge på spreng for å øke utdanningsmulighetene. Selskapet undertegnet i fjor sommer kurskontrakt med de to norske utdanningssentrene Bouvet og Høyskolen i Stavanger som nå kan sertifisere SAP-konsulenter.

I fjor ble det sertifisert rundt 50 SAP-konsulenter i Norge. Hurum forteller til digi.no at målet er minst 10 SAP-sertifiseringer i året hos Bouvet.

I alt tilbyr SAP rundt 1.100 forskjellige kurs. Bouvet har prioritert å sette sammen mellom 30 og 40 kurs som de mener det er størst marked for. Noen velger fem dagers kurs, men flere andre kan avvikles på mellom to og tre dager.

Mens mange IT-bedrifter igjen ønsker å satse på nyutdannede, gjelder dette ikke for Bouvet.

- Vi legger vekt på seniorer og går ikke ut på skolene for å hente folk. Våre konsulenter skal lage komplekse oppgaver ute hos kunden med kjempestore krav. Vi kan derfor ikke ta sjansen på nyutdannede, sier Hurum til digi.no.

Han tilføyer at selv om bedrifter igjen er klare til å investere, ønsker Bouvet ikke å gå i den samme fellen som under dot.com boblen.

Det kan være gode lønninger for erfarne SAP-konsulenter, og Hurum antyder lønn fra 500.000 kroner og oppover.

Snittalderen i Bouvet er 36 år med et snitt i bransjeerfaring på 11 år. Bouvet omsatte i fjor for 155 millioner med et driftsresultat på 12 millioner kroner.

- Vårt mål er at vi skal ha et resultat på 10 prosent av omsetningen, framholder Hurum.

Blant kundene er Statkraft, Statoil, Ica, Jernbaneverket og Norsk Hydro.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.