Bransjen jubler over skattekutt på ADSL

Endre Rangnes (bildet) i IBM Norge og andre store IT-leverandører jubler over regjeringens planer om billigere ADSL-linjer.

Endre Rangnes (bildet) i IBM Norge og andre store IT-leverandører jubler over regjeringens planer om billigere ADSL-linjer.

Klokken halv to senere i dag skal regjeringen legge frem sin eNorge-plan. Men det mest konkrete nyheten har allerede lekket ut:

Les også:

Regjeringen skal utvide hjemme-PC-ordningen slik at også bredbåndstilgang vil bli inkludert i den skattefrie ordningen.


Hjemme-PC-ordningen fungerer slik: Arbeidsgiver står som formell eier av utstyr og nå også bredbåndslinje. Den ansatte leier dette av arbeidsgiver og får trekke av leiepris på inntekt før inntektsskatt beregnes. Dermed blir skattegrunnlaget lavere.

Dette vil si at bredbåndslinjer som ADSL blir hele 40-50 prosent billigere for de som har høyest skatt og har hjemme-PC-ordning med sine arbeidsgivere.

- Det er veldig bra, dette vil føre til økt bruk og salg av hjemme-PCer, utbryter IBM Norge-sjef Endre Rangnes når digi.no ringer og forteller om endringene.

- Billigere ADSL-linjer vil gi Internett-Norge et totalløft og skape store ringvirkninger både for netthandel og leverandører av utstyr og innhold, mener Ragnes.

- Dette er en hygglig nyhet som kan gi et løft i PC-salget. Vi vet ikke nøyaktig hvordan reglene blir, men skal kunder kunne få en billigere ADSL-linje må trolig mange også kjøpe ny maskin, så dette kan øke etterspørselen, sier Hans Christian Sieme, nordisk ansvarlig for stasjonære maskiner hos Dell til digi.no.

Sieme kappes med nyfusjonerte HP/Compaq om hvem som er den største PC-leverandøren i Norge.

- Vi forventer at vi står foran en oppgraderingesbølge av hjemme-PC-er uansett fordi maskinene fra den første bølgen nå begynner å bli tre år gamle, sier Frode Haugli, nyutnevnt sjef for det fusjonerte HP/Compaq i Norge til digi.no.

- At man får med en billig bredbåndslinje kan bli en viktig pådriver for mange når de skal bestemme seg. Men jeg tror dessverre ikke vi vil se noen stor økning i salget før 1. oktober. Da faller investeringsavgiften bort, sier han.

Les også:

Til toppen