Bransjen tror MP3-spiller er årets julegave

Fagbladet Elektronikkbransjen har utpekt MP3-spillere til årets julegave. Kåringen skjer i konkurranse med blant annet flatskjerm-TV, digitalkamera, mobiltelefon med kamera, elektrisk tannbørste – og en popkornmaskin.

Det er første gang Elektronikkbransjen, som er fagtidsskrift for aktørene innen forbrukerelektronikk i Norge, kårer det mest populære produktet før jul.

- Vi har rådført oss med de største kjedene, noen av leverandørene og frittstående handlere om hvilke produkter de tror blir mest populære under juletreet i år. Resultatet er at MP3-spillere kommer på første plass, tett fulgt av TV med flatskjerm, LCD og plasma, digitalt kamera og mobiltelefon, sier Erik Andersen og Stian Sønsteng i fagbladet Elektronikkbransjen.

Bladet leses av ansatte på alle nivå i bransjen, blant dem butikkansatte i kjedene Elkjøp, Expert, Euronics, Spaceworld og Siba – samt frittstående handlere. De har opplevd enorm økning i omsetningen av MP3-spillere de siste årene, og dette er en av de raskest voksende produktgruppene i bransjen.

- Vi snakker om små, bærbare produkter du kan henge rundt halsen eller ha i lomma. Spillerne er en liten datamaskin med fast minne og stor lagringskapasitet. Du kan laste ned og lagre musikk fra Internett eller andre programkilder, og det er plass til flere tusen musikkstykker på en slik spiller fordi datafilene er komprimert, sier ansvarlig redaktør Stian Sønsteng.

Han forteller at de mest avanserte MP3-spillerne har mange andre brukerfunksjoner som skjerm og inngang for minnekort. Det gjør dem egnet til mye mer enn bare å spille musikk.

Men det er også mange andre produkter under juletreet i år. I fagredaktør Erik Andersen, som også er informasjonssjef i Elektro- og elektronikkbransjen, blir også DVD-spillere, hjemmekinoanlegg, bærbare CD-spillere og trådløse telefoner populære gaver.

- Butikkene våre omsetter også småelektriske produkter, og blant dem kommer barbermaskiner, kaffetraktere og elektriske tannbørster på topp. I år dukker det også opp et litt mer spesielt produkt under mange juletrær. Det er popkornmaskiner, sier Andersen.

Til toppen