Bransjenestorer går sammen i nytt selskap

IT-nestorene Svein Stavelin, Christian Wig og Truls Berg skal bygge opp nytt rådgivnings-selskap.

Bransjenestorer går sammen i nytt selskap

IT-nestorene Svein Stavelin, Christian Wig og Truls Berg skal bygge opp nytt rådgivnings-selskap.

Tre av IT-bransjens nestorer, Svein Stavelin, Christian Wig og Truls Berg går sammen om å dra i gang et nytt konsulentselskap med fokus på strategisk rådgivning.

Selskapet har fått navnet Incepto. Det er organisert som et allment aksjeselskap (ASA), og flere spesialiserte datterselskaper er allerede opprettet.

- Vi tror at fremtiden tilhører nytenkende mennesker og selskaper som fokuserer på å være best innenfor sine dedikerte områder, fremfor å kunne litt om alt, eller å tilby alt til alle, sier Svein Stavelin.

Disse skal være spesialiserte på hver sine områder:

  • Incepto Corporate – Fokusert og spesialisert på oppkjøp, selskapssalg og fusjoner innenfor IKT-markedet, samt forretnings- og IT-strategi.
  • Consolidate - Forbedring av strategisk virksomhetsstyring (IFRS, skatt, SOX,)
  • ServiceGuard – IT Service management

- Vi har allerede flere kunder og spennende oppdrag og er i full gang med rekruttering. I perioden fremover vil vi samle noen av bransjens dyktigste hoder, og i løpet av relativt kort tid regner vi med å være i størrelsesorden 20 medarbeidere, sier Svein Stavelin, administrerende direktør i Incepto, i en pressemelding.

Svein Stavelin kommer fra meglerselskapet Bridgehead, hvor han var ansvarlig partner for selskapets IKT portefølje, og har tidligere vært konsernsjef i Telecomputing, Avenir / Ementor, samt gründer av Creuna.

Christian Wig har tidligere vært internasjonal partner i Accenture, bygget opp eScienza, og har de siste årene jobbet med restrukturering av IT-bedrifter.

Truls Berg kommer sist fra oppbyggingen av Movation og har tidligere fartstid som konsernsjef og gründer av Component Software, BI selskapet som gikk på børs våren 2007. Både Stavelin og Berg har for øvrig tidligere sittet som styreledere i den norske Dataforening.

Til toppen