Bransjeveteran sliter stadig tyngre

Silicon Graphics (SGI) var ledende på tung grafikk- og videobehandling, men sliter stadig tyngre. I går måtte toppsjefen gå.

Silicon Graphics (SGI) var ledende på tung grafikk- og videobehandling, men sliter stadig tyngre. I går måtte toppsjefen gå.

Silicon Graphics var sammen med Sun en av flere innovative maskinvare-leverandører som traff dotcom-bølgen og levde høyt. Selskapets arbeidsstasjoner og servere var Rolls-Royce-utstyret når man skulle jobbe med særlig grafikk og video.

Selskapets arbeidsstasjoner, som SGI Tezro (over) er fremdeles favorittene til Hollywood, men også denne bransjen bruker stadig mer Intel-utstyrt.

Selskapet har slitt med store tap over mange år - presset av langt billigere Intel-PCer og Intel-baserte servere.

Selskapet ble nylig fjernet fra New York-børsen fordi aksjekursen hadde falt under en dollar.

Og i går la selskapet frem ny underskudd. Tallene viser et omsetningsfall på 35 prosent fra samme kvartal i 2004 og underskuddet øker til 30,5 millioner dollar. Silicon Graphics omsatte bare for 144 millioner dollar i fjerde kvartal.

Det nye fallet utløste et sjefsbytte. Robert Bishop har ledet selskapet i seks år og måtte gå på dagen. Han erstattes av 56 år gamle Dennis McKenna som blir både styreformann og administrerende direktør. Bishop blir dog sittende i styret.

Til toppen