Branson satser på telekom

Ifølge Richard Branson er Virgin klar til å entre telekom-markedet. - Dette er akkurat den type marked vi er interessert i å angripe, sier han.

Ifølge Richard Branson er Virgin klar til å entre telekom-markedet. - Dette er akkurat den type marked vi er interessert i å angripe, sier han.

Det er ZDNet UK som siterer Virgin-gründeren om selskapets nysatsing.

En talsperson i Virgin bekrefter uttalelsen og sier at "vi vurderer seriøst muligheter innen både fastlinje- og mobiltelefoni."

Detaljer om satsingen er ennå ikke offentliggjort, men Virgin skal ifølge Ziff Davis' nettpublikasjon "seriøst vurdere" å legge inn et bud på en UMTS-lisens (universelt mobiltelefonisystem). Det britiske Handels- og industridepartementet (DTI, se peker nedenfor) har lagt ut fem UMTS-lisenser på anbud, og tar sikte på å kunne foreta tildelingen senere i år.

British Telecommunications (BT) ser slett ikke mørkt på Bransons mulige inntreden på telemarkedet. - Vi har hatt konkurranse i flere år og girer stadig opp for å jobbe med konkurransen. Jo mer konkurranse jo bedre, sier en talsmann i BT til ZDNet UK.

digi.no meldte for knappe to uker siden at eksentrikeren Branson satser 630 millioner kroner på å få alle selskapene i Virgin-gruppen opp på netthandel i løpet av året. Det gjelder både en egen online musikkforretning, et eget MP3 nettsted pluss fri Internett-aksess.

Det er åpenbart at Branson ser synergier med satsingen på fri nettilgang og selskapets varslede inntreden på telekom-markedet.

Tilbudet om fri Internett-aksess er myntet på både de 150.000 abonnenter som benytter seg aksesstjenesten som kalles Virgin Net Service Provider pluss potensielle nye kunder. Tjenesten vil være gratis fra 1. april for abonnentene og 1. mai for den gemene hop.

Aksesskundene vil imidlertid måtte betale for lokale telleskritt og eventuell kundeservice.

Til toppen