BEDRIFTSTEKNOLOGI

Brasil og India er ledere i nettskyen

Det går fram av en Ciscos nye undersøkelse «Connected World Report».

Slik presenteres svarene knyttet til bruk og planer om bruk av nettskyen. Flaggene angir landene med høyest skår. Brasil og India leder i både bruk og planlagt bruk.
Slik presenteres svarene knyttet til bruk og planer om bruk av nettskyen. Flaggene angir landene med høyest skår. Brasil og India leder i både bruk og planlagt bruk. Bilde: Cisco
21. des. 2010 - 13:41

I forrige uke publiserte Cisco den tredje og siste delen av rapporten Connected World Report utført på deres vegne av markedsanalytiker InsightExpress. Undersøkelsen til grunn for rapporten ble utført i august 2010, blant til sammen 2 600 IT-ansatte og IT-ledere fordelt på tretten land: Australia, Brasil, Frankrike, India, Italia, Japan, Kina, Mexico, Russland, Spania, Storbritannia, Tyskland og USA. Respondentene er 100 IT-ansatte og 100 IT-ledere i hvert land.

Del tre av rapporten kartlegger status og trender knyttet til datasentralene der respondentene har sitt daglige virke. Spørsmål knyttet til rollefordeling, virtualisering og nettskyen har følgelig en sentral plass. Cisco har lagt ut en sammenfatning av funnene i del tre (pdf, 20 sider).

Bilde: Grafikk

Undersøkelsen avdekker at nettskyen spiller en mindre rolle enn man kunne anta. På spørsmålet om hvilke teknologier og trender som vil være viktigste for din datasentral de kommende tre årene, kommer nettskyen på en delt fjerdeplass med 27 prosent av respondentene, på nivå med pc-virtualisering og selvbetjente applikasjoner. De tre viktigste trendene og teknologiene er:

  • Mobil tilgang til informasjon for de ansatte – 33 prosent
  • Virtualisering av datasentralen – 32 prosent
  • Felles nettverk for SAN- og LAN-trafikk – 29 prosent

På spørsmålet om primærstrategi for å oppnå hovedmålet for datasentralen oppga 29 prosent felles nettverk for SAN og LAN, 23 prosent virtualisering av datasentralen. Bare 18 prosent oppga nettskyen.

Nettskyen er likevel svært populær og ansett. 52 prosent sier de bruker eller har planer om å bruke nettskyen. Landene som skårer høyest på dette spørsmålet, er Brasil (70 prosent), Kina (69 prosent) og India (76 prosent).

Alt i alt svarte 18 prosent at de allerede bruker teknologi for private eller offentlige nettskyer. Landene som skårer over gjennomsnittet er Brasil (27 prosent), Tyskland (27 prosent), India (26 prosent), USA (23 prosent) og Mexico (22 prosent).

Med andre ord: Brasil og India står fram som de mest aktive i forhold til bruk og planer om å bruke nettskyen.

Undersøkelsen inneholdt spørsmål knyttet til hvor langt man er kommet i å virtualisere datasentralen. Svarene tyder på at ganske mye virtualisering gjenstår på serversiden. Bare 28 prosent svarte at minst halvparten av serverparken er virtualisert. 67 prosent svarte at mindre enn halvparten er virtualisert. Resten sa de ikke visste. 46 prosent antar at minst annen hver server er virtualisert i deres datasentral innen tre år.

Det knyttes store forventninger til innsparinger ved virtualisering. 40 prosent venter en samlet kostnadsreduksjon på 25 til 49 prosent, mens 30 prosent venter opptil 24 prosent lavere utgifter. Sikkerhet, stabilitet og utfordringer knyttet til etableringen av driftsprosesser i virtuelle miljøer oppgis som de viktigste hindringene mot å realisere mer omfattende virtualisering.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.