Bravida kjøper stor dansk-svensk konkurrent

Telenor-deleide Bravida har kjøpt et stort dansk-svensk installasjonsselskap.

Telenors tidligere installasjonsvirksomhet, Bravida, nå bare deleid av Telenor, har gjort et milliard-oppkjøp i Danmark. Selskapet har kjøpt C.W. Obels installasjon og ser-vice virksomhet i Danmark og Sverige og øker dermed staben fra 12.500 til 14.900. Omsetningen vil med det nye selskapet øke med to milliarder kroner på årsbasis.

Hva Bravida betalte er foreløpig ikke offentliggjort.

C.W. Obels består av Semco Danmark A/S, Prenad AB og Totalinstallatören AB i Syd-Sverige og omsatte i 2001 for 2,3 milliarder norske kroner.

- Vi har helt siden fusjonen for to år siden sagt at vi skal fortsette å vokse i Norden. Kjøpet av virksomhetene styrker vår markedsposisjon i Danmark og Syd-Sverige og gir oss en tydeligere posisjon som Nordisk leverandør av installasjon og service tjenester, sier Bravida-sjef Jan Kåre Pedersen.

De kjøpte virksomhetene skal integreres med eksisterende virksomhet i Bravida. I tillegg til å styrke Bravida konseptet, skal integrasjonen gi så vel kostnadssynergier gjennom samlokaliseringer, felles IT-systemer og innkjøpsavtaler, som inntektssynergier gjennom utvidelse av kundebasene.

Til toppen